Svaki nam mjesec donosi neki svoj vrlo važan astrološki dan, a sada će u rujnu to definitivno biti njegov puni Mjesec koji će nas obasjati sljedeći utorak, 17. rujna.

Naravno, to neće biti običan puni Mjesec. Riječ je o Supermjesecu koji će ujedno djelomično doživjeti i svoju pomrčinu. Imati Supermjesec i pomrčinu zajedno 17. rujna 2024. godine rijetka je i magična igra lunarne energije koja nam može omogućiti da osjetimo njezinu moć. Puni Mjesec, a posebno Supermjesec, ima moć izvući stvari iz nas pa je korisno iskoristiti to da aktiviramo svoje intuitivne moći i oslobodimo se svega što više ne želimo nositi sa sobom.

horoskop zodijak mjesec
Shutterstock 

Rujanski puni Mjesec naziva se ujedno i 'Harvest Moon', a razlog leži u tome jer izlazi gotovo u isto vrijeme, oko zalaska sunca, nekoliko večeri za redom, dajući poljoprivrednicima nekoliko dodatnih večeri mjesečine i dopuštajući im da završe žetvu prije nego što stignu jesenski mrazovi.

A zašto Supermjesec?

Supermjeseci nastaju kada se puni Mjeseci podudaraju s Mjesecom koji je najbliži Zemlji u svojoj orbiti. Kada se to dogodi, Mjesec izgleda 30% svjetlije i 14% veće od tipičnog punog Mjeseca.

Pomrčina Mjeseca događa se na 23 stupnja Riba, a nosi temu proboja i završetaka. Kako su Ribe posljednji znak zodijaka, ovo možemo doživjeti kao refleksiju u našem životu. Nešto može doći do kraja ili možemo otkriti nešto što ranije nismo vidjeli. Alternativno, možemo doseći stanje cjelovitosti i prepoznati cijelu priču ili ciklus kroz koji smo prošli.

horoskop zodijak mjesec
Shutterstock 

Pomrčine Mjeseca često zatvaraju vrata koja smo teško sami otvarali. Ponekad ti završeci ne dolaze kao iznenađenje i samo nas poguraju u smjeru u kojem smo već željeli ići. No, ponekad mogu donijeti brze završetke koji potresaju naše živote na neočekivan način.

Budući da je ovo djelomična pomrčina Mjeseca, i jedna od najslabijih pomrčina koju možemo iskusiti, za većinu nas završetak će biti nešto što smo već duže očekivali. Svaki proboj vjerojatno će nas usmjeriti prema zatvaranju, iako nam to isprva može biti neugodno.