Od kraja kolovoza, planet ljubavi i ljepote Venera nalazila se 'kod kuće' u znaku kojim vlada, donoseći više ravnoteže, harmonije i diplomacije u veze i odnose svih vrsta. No, od nedjelje 22. rujna, način na koji se povezujemo s drugima, zarađujemo i izražavamo se kroz ljepotu i stil, poprimit će intenzivniji, emocionalno nabijeniji i osjećajniji ton kao rezultat Venerinog ulaska u Škorpiona.

Od četvrtka, 29. kolovoza, Venera je u Vagi, zračnom znaku u kojem je kod kuće što znači da je sposobna funkcionirati onako kako joj najviše odgovara. Ali kako se pomiče u Škorpiona, planet romantike bit će pred izazovom da se izrazi punom snagom. Ukratko: bit ćemo prisiljeni postati kreativniji s našim pristupom Venerinim područjima života, bilo da se radi o ljubavnim stvarima, naporima za zarađivanje novca ili kreativnim pothvatima.

Mladi Mjesec u Djevici horoskop planeti
Shutterstock 

Iako se Venera svake godine kreće kroz Škorpiona, svi se planeti kreću različitim brzinama kroz zodijak, tako da se susreti društvenih planeta s drugim nebeskim tijelima mijenjaju iz godine u godinu. Tako će u petak, 4. listopada, Venera u Škorpionu formirati trigon sa Saturnom u Ribama, što može promovirati predanost i odanost u vezama. Mogli biste se osjećati bliže svojom partneru, voljenoj osobi, prijatelju ili poslovnom partneru. U utorak, 8. listopada, Venera formira još jedan trigon s Marsom u vodenom znaku, sentimentalnom Raku, što potiče kreativnost i sposobnost privlačenja ugodnih iskustava.

Horoskop
Shutterstock 

Mogli biste biti nadahnuti da sami krenete u akciju kada su umjetničke i beauty stvari u pitanju ili žuditi za više slobode u svojim odnosima kada se Venera suprotstavi Uranu u Biku u ponedjeljak, 14. listopada. Sljedeći dan, u utorak, 15. listopada, Venera postaje ugodna s mističnim Neptunom u maštovitim, empatičnim Ribama, čineći trenutak u kojem su duhovnost, magija i hirovitost lakše dostupni.

Ovaj tranzit općenito donosi više strasti i intenzivnih emocija, ali za ova tri horoskopska znaka to može biti razdoblje dubokih promjena u ljubavi i odnosima.

Škorpion

Venera u Škorpionu snažno utječe na same Škorpione jer se ova planeta ljubavi, ljepote i odnosa nalazi u njihovom znaku. Škorpioni su poznati po svojoj intenzivnoj prirodi i dubokim emocijama, a Venera u ovom položaju donosi dodatni naglasak na strast i emocionalnu dubinu.

Ovo razdoblje može potaknuti Škorpione da preispituju svoja postojeća ljubavna i intimna partnerstva. Njihova potreba za emocionalnom povezanošću bit će snažnija nego inače, a oni će tražiti autentične, iskrene veze koje nisu površne. Škorpioni će biti spremni otkriti dublje slojeve sebe i svoje partnere, što može dovesti do intenzivnih promjena u vezama.

Škorpionima će porasti magnetska privlačnost, ali također će biti skloniji ljubomori i posesivnosti. Ovo je prilika da se suoče s vlastitim nesigurnostima u vezi i transformiraju svoje shvaćanje ljubavi na dubljoj razini. Venera ovdje zahtijeva regeneraciju starih obrazaca i omogućuje Škorpionima da kroz odnose rastu i transformiraju se.

Horoskop
Shutterstock 

Bik

Budući da je Bik suprotan znak Škorpiona, ovaj tranzit će imati dubok utjecaj i na njih. Venera vlada Bikom pa je ovaj tranzit posebno značajan. Bikovi teže stabilnosti, sigurnosti i udobnosti u ljubavi, dok Škorpion simbolizira dubinu, transformaciju i intenzitet. Zbog toga će ovaj period Bika potaknuti na balansiranje između potrebe za sigurnošću i želje za dubljim emocionalnim iskustvima.

Bikovi bi se mogli osjećati izazvano zbog emocionalnih zahtjeva koje ovaj tranzit postavlja pred njih. Mogu se naći u situacijama koje ih tjeraju da preispitaju svoju odanost i strah od promjena. Ako su dosad tražili stabilnost u vezi, ovaj tranzit ih može pozvati da se otvore za promjene i dublje emocionalne procese. Očekujte da će se Bikovi suočiti s pitanjima ljubomore, intimnosti i povjerenja u vezama.

No, pozitivna strana ovog tranzita je mogućnost da Bik produbi svoju povezanost s partnerom. Ako su voljni ući u dublje emocionalne sfere i prihvatiti promjene, njihova će veza postati čvršća i istinski zadovoljavajuća.

Horoskop
Shutterstock 

Lav

Lav, kao fiksni znak poput Škorpiona, također će osjetiti intenzitet ovog tranzita. Lavovi vole biti u centru pažnje i obožavani, dok Škorpion traži dublju povezanost i intimnost. Zbog toga, Lavovi bi se mogli suočiti s osjećajem da moraju pronaći ravnotežu između svojih potreba za pažnjom i emocionalnih zahtjeva partnera.

Venera u Škorpionu donosi Lavovima priliku da dublje istraže svoje odnose i emocionalnu dinamiku. Možda će se osjećati kao da su na testu u vezi lojalnosti i povjerenja te će biti prisiljeni preispitati svoje emocionalne granice. Lavovi, koji često vole svjetlost i otvorenost, sada će biti pozvani da se suoče s mračnijim i skrivenijim dijelovima svojih emocija i odnosa.

Iako ovo može biti izazovno vrijeme za Lavove, također im pruža priliku za emocionalni rast. Tranzit će ih potaknuti da shvate koliko su autentični i duboki njihovi odnosi te će ih motivirati da otkriju što istinski žele od ljubavi i veza. Ako Lavovi uspiju prigrliti ovu transformaciju, mogu izgraditi strastvenije i iskrenije odnose.