Snimit će se i 5. nastavak legendarnog filma 'Beverly Hills Cop': Za nekoliko dana, 4. dio stiže na Netflix

Iako još uvijek traje premijera četvrtog dijela filma Beverly Hills Cop, čini se da je već neslužbeno najavljen i peti nastavak.

Netflix

Da je netko tada 1984. godine 23-godišnjem Eddieju Murphyeju rekao da će njegov 'Beverly Hills Cop' potencijalno snimati peti nastavak, ne bi vjerovao, kao što nije vjerovao ni da će prvi film doživjeti ikakav uspjeh.

Ipak, originalni prvi nastavak nastao prije 40 godina dobio je svoja tri follow-upova, a četvrti, 'Beverly Hills Cop: Axel F', započet će sa streamingom na Netflixu trećeg srpnja ove godine.

Paramount Collection / Everett / Profimedia 

Na radost mnogih, iako posljednji nastavak broji dane do svog izlaska, čini se da produkcija već i više nego razmišlja o petom. 'Razvijaju ga. Ako se sve zajedno posloži, uradit ćemo još jedan nastavak', rekao je nedavno Eddie na premijeri filma, a potvrdio producent Jerry Bruckheimer: 'Imamo nekoliko priča na pameti'.

Cijela serija filmova kroz godine je postala iznimno voljena kao i lik policajca iz Detroita sa sklonošću kršenju pravila. Radnja postiže odličnu ravnotežu između komičnih i kriminalističkih elemenata pa tako dok su filmovi isprepleteni besprijekornim humorističnim štihom Eddieja Murpheya i njegovim legendarnim izjavama, ne bježi od pružanja uzbudljivih akcijskih sekvenci i trenutaka istinske napetosti. Vjerojatno u tome leži mnogo uspjeha projekta. 

Mnogi će reći da je Murphyjeva uloga Axela Foleya ikonična reprezentacija pop kulture osamdesetih, kao i da njegova sposobnost neprimjetnog prijelaza između humora i emocija doprinosi bezvremenskoj privlačnosti filma.

Paramount Pictures / Eddie Murph / AFP / Profimedia 

Tu je, naravno, i legendarni soundtrack, uključujući kultnu temu 'Axel F' koja stvara dodatni energičan sloj. Vibrantna kinematografija bilježi surove ulice Detroita i suprotni raskošni krajolik Beverly Hillsa, stvarajući kulturni sukob koji se preslikava na različitost uličnog Axela Foleya i otmjenog, sofisticiranog svijeta detektiva Beverly Hillsa.