Prije nekoliko dana gledali smo premijeru prve epizode druge sezone serije 'House of The Dragon' koja je napokon stigla nakon prve sezone koja je svoj kraj upisala krajem 2022. godine.

Riječ je o seriji koja prati radnju 200 godina prije događaja iz prethodne uspješnice 'Game of Thrones' i koja se temelji na knjizi 'Fire & Blood' Georgea R. R. Martina, autora koji je zaslužan za radnju obje serije.

House Of The Dragon
Imdb 

A čini se da nema kraja inspiraciji u njegovim djelima. Naime, HBO je upravo omogućio prvi pogled na 'A Knight of the Seven Kingdoms', nadolazeću spinoff seriju 'Game of Thronesa'.

Ovoga je puta adaptacija novele 'The Hedge Knight', prvi su se kadrovi već počeli snimati u Belfastu, a glume Peter Claffey, Dexter Sol Ansell, Finn Bennett kao Aerion Targaryen, Bertie Carvel kao Baelor Targaryen, Tanzyn Crawford kao Tanselle, Daniel Ings kao Ser Lyonel Barotheon i Sam Spruell kao Maekar Targaryen.

Game of Thrones
Supplied by LMK / Landmark / Profimedia 

'Stoljeće prije događaja iz serije 'Game of Thrones', dva neobična heroja lutala su Westerosom... Mladi, naivni, ali hrabri vitez Ser Duncan the Tall i njegov omaleni štitonoša, Egg. Smješten u doba kada loza Targaryena još uvijek drži Željezno prijestolje, a sjećanje na posljednjeg zmaja još nije nestalo, velike sudbine, moćni neprijatelji i opasni podvizi čekaju ove nevjerojatne prijatelje', glasi službeni logline.

Sarah Adina Smith i Owen Harris režirati će svaki po tri epizode. Službeni trailer i datum izlaska serije još uvijek nisu poznati.