Na korak do nastavka legendarnog filma: Stigao je službeni trailer za Gladiator 2, a i prve reakcije na njega

Možda i najiščekivaniji film godine, Gladiator 2, dobio je svoj prvi službeni trailer.

Paramount Pictures

U posljednje vrijeme svjedočimo najavama brojnih filmova te zaista možemo uživati u odličnoj kinematografskoj produkciji. Na popisu već sada imamo nekoliko naslova koje jedva čekamo pogledati, a na samom vrhu definitivno je drugi nastavak kultnog filma 'Gladiator' iz 2000. godine.

Ipak, s druge strane, koliko smo god zbog njega pozitivno uzbuđeni, toliko imamo i visoka očekivanja koja neće biti lako zadovoljiti. Isto tako, sigurni smo da nismo jedini.

Paramount Pictures 

Paramount Pictures 

Nakon gotovo 25 godina, redatelj Ridley Scott vraća nam legendarnu priču na filmska platna, a neobično je zamisliti drugačiju od one koju je savršeno donio Russell Crowe u prvom dijelu.

Ovoga će puta naslovnu ulogu nositi irski glumac Paul Mescal koji će utjeloviti Luciusa Verusa, sina vladara Luciusa Verusa i bivšeg nasljednika Carstva. Nakon što je proteklih 15 godina živio miran život u Numidiji sa suprugom i djecom, zarobe ga rimski vojnici predviđeni Marcusom Acaciusem (Pedro Pascal) i prisile ga u ropstvo. Mora se boriti kao gladijator, cijelo vrijeme ujedno pokušavajući osloboditi Carstvo od 'sadističke' vladavine cara Caracalle (Fred Hechinger) i cara Geta (Joseph Quinn).

Paramount Pictures 

Paramount Pictures 

Nedavno je Vanity Fair objavio prve službene fotografije nadolazećeg filma, a sada je stigao i prvi službeni trailer. U manje od 20 sati nakon njegovog izlaska (u vrijeme pisanja teksta), skupio je više od 11 milijuna pregleda, što dovoljno govori o zainteresiranosti publike u novi Ridleyev projekt.

Paramount Pictures 

Paramount Pictures 

Ipak, očekivano, komentari su podijeljeni. Ono što je mnogima već sada zapelo za oko je rap pjesma koja se pojavljuje u traileru kao nešto što nikako ne ide ruku pod ruku s Rimskim Carstvom. Uz taj, najčešći je komentar o tome kako film kao Gladiator nikada nije trebao nastavak jer je apsolutno remek djelo sam po sebi. Treći kažu da je originalni film nosila i savršena glazbena podloga Hansa Zimmera koji, pak, na novom filmu nije radio. Moramo priznati, sve rečeno ima smisla. 

Paramount Pictures 

Paramount Pictures 

Prvi je dio Russellu Croweu donio Oscara za najboljeg glumca, a filmu Oscara za najbolji film, stoga zaista ne čudi što su očekivanja na toliko visokoj razini. Zaista se nadamo da će opravdati hype, a odlična je vijest što na američka filmska platna stiže već ove jeseni - 22. studenog.

Do tada, uživajte u traileru. 

Gladiator 2 trailer  YouTube