Za ulazak u rujan gledamo novi hit na Netflixu: Kaos je nova trendi serija u kojoj je grčka mitologija dobila novo ruho

Tek je izašla, a već je iznimno hvaljena.

Netflix

Ušli smo u rujan, što znači da su streaming servisi počeli nuditi i nove sadržaje koje ćemo gledati kada temperature polako počnu padati nakon ljetnih odmora, putovanja, mora i sunca. Tada si krećemo tražiti novu zanimaciju, a na Netflixu možete pronaći baš onu koja vam sada treba.

Naime, na njemu je sada dostupna serija 'Kaos' koja je u već samo nekoliko dana postala senzacija na društvenim mrežama. Potpisuje je Charlie Covell, čija je serija 'The End of the F***ing World' osvojila dvije BAFTA nagrade, a kao središte radnje stavlja grčku mitologiju u moderno, suvremeno doba.

Imdb 

Uz naratora Prometeja (Stephen Dillane), možemo reći da glavnu ulogu igra Jeff Goldblum kojemu je dodijeljena titula vrhovnog boga Zeusa koji proživljava egzistencijalnu krizu te je u strahu zbog slabljenja svoje moći, urušavanja dosadašnjeg poretka i ispunjenja proročanstva. Pratimo mnogo obiteljskih zapleta, a tu je i moguća revolucija koja će uzdrmati život smrtnika na Kreti i bogova na Olimpu.

Imdb 

Mogli smo pročitati komentare da serija koketira sa stilovima nedavno popularnih serija kao što su 'Succession' i 'The Fall of the House of Usher'. Netflix opisuje seriju kao 'hrabru, mračno komičnu, suvremenu interpretaciju grčke mitologije koja istražuje ljubav, moć i život u podzemnom svijetu. To je dramedija koja se ne drži pretjerane ozbiljnosti, inspirirana grčkom mitologijom. Disfunkcionalna obitelj bogova - okrutni očevi, neposlušni sinovi, nezadovoljne žene i zavađena braća - serija donosi svjež pogled na strukture moći i ideju elite'.

Imdb 

U osam epizoda nedavno stigle prve sezone gledamo odličnu dozu akcije, humora, modnog izraza i detaljno razrađenih likova dobro nam znane mitologije (Hera, Had, Dioniz, Prometej...), a po svemu sudeći, čini se da smo dobili novu trendi seriju. Veliki naglasak moramo staviti i na rad kostimografkinje Rebecce Hale koja je uspjela napraviti da grčki bogovi nose plišane trenirke i da to izgleda vrhunski.