Prekid veze ili otkaz - za njih svakodnevica: Ova 3 znaka obožavaju riskirati, a velike životne odluke donose u sekundi

Vjenčanje, prekid veze s partnerom, selidba negdje daleko ili početak nove karijere... sve to odrađuju bez problema.

Shutterstock

Svatko zna nekoga tko neprestano žuri s velikim odlukama. Kad bi vas sada nazvali i rekli da su pobjegli u Las Vegasu s najnovijim matchem na Tinderu, ne biste se previše iznenadili. Također vas ne bi zbunilo da čujete da su dali otkaz na poslu ili iznajmili svoj stan i otišli u Francusku. Ako se ne možete sjetiti koji bi to vaš prijatelj bio, možda ste to vi.

Dok neki horoskopski znakovi vole vagati prednosti i nedostatke, drugi su skloni riskirati i raditi točno ono što žele u svakom trenutku. Ne sputavaju ih strah ili tjeskoba oko pogrešnog izbora i to im omogućuje da budu nevjerojatno odlučni, a ponekad i odlučniji nego što bi stvarno trebali biti.

Shutterstock 

Kada je riječ o donošenju velike odluke, kao što je vjenčanje, prekid veze s partnerom, selidba negdje daleko ili početak nove karijere, ima smisla uzeti trenutak i razmisliti o tome što doista želite. Hoće li biti vrijedno toga? Hoće li vas promjena odvesti tamo gdje želite biti u životu? Hoće li vas to usrećiti? Hoće li to značiti ostaviti bolje opcije iza sebe? Neki znakovi zodijaka, osobito vatreni i zračni, u potpunosti preskaču ovaj korak i skaču odmah na hrabar izbor.

Za mnoge je to zato što su uzbuđeni zbog novog iskustva. Čak i ako ne bi imalo smisla promijeniti posao ili se preseliti na drugu stranu zemlje, oni su jednostavno previše zvjezdani i uhvaćeni u trenutku da bi zastali i razmislili. Horoskopski znakovi koji žure s donošenjem velikih odluka su impulzivni, energični, skloni zabavi i uvijek spremni isprobati nešto novo, no imaju i nekoliko drugih zajedničkih osobina.

Shutterstock 

Ovan

Ovan je pravi primjer požurivanja velikih odluka. Ako pronađu način da prodrmaju svoj život, možda uskakanjem na let u zadnji tren ili brzim useljenjem kod novog partnera, učinit će to svaki put.

Ovim vatrenim znakom vlada Mars, planet nagona, ambicije, akcije i strasti, što znači da su motivirani promjenom, uzbuđenjem i žudnjom za životom. Oni su također prvi horoskopski znak u astrološkoj godini, tako da imaju puno preuzimanja odgovornosti, energije koja se kreće naprijed, kao što predstavlja njihov astrološki simbol.

Ovnovi su poznati po tome što su neovisni, impulzivni i pomalo natjecateljski raspoloženi. Oni će donijeti važnu odluku za radnju, za trenutak glavnog lika ili jednostavno za objavu na Instagramu. Ignorirat će svoje prijatelje i obitelj koji bi ih mogli potaknuti da dvaput razmisle. Ali kad jednom usmjere pogled na cilj, ništa ih neće usporiti.

Shutterstock 

Blizanci

Jeste li ikada vidjeli zaruke na kojima netko nije siguran kako će odgovoriti? To nikad, nikad neće biti Blizanac. Ovaj zračni znak će vrištati 'Da!' u trenutku kad vidi prsten, čak i ako partnera poznaju tek nekoliko mjeseci. Oni su također tipovi koji zaprose nekoga nakon kratkog vremena - ili predlože bijeg u drugi grad.

Dok neki Blizanci budu uhvaćeni u žaru trenutka i donose odluke bez problema, mnogi su profesionalci kada je u pitanju donošenje velikih odluka pod pritiskom. Blizancima vlada Merkur, planet komunikacije, mašte i prilagodljivosti pa iako se čini da prebrzo donose veliku odluku, Blizanci znaju da sve drže pod kontrolom.

Ipak, neki će Blizanci učiniti nešto spontano jednostavno zato što im je dosadno subotom navečer, čak i ako odluka nije u njihovom najboljem interesu. Ako je prošlo neko vrijeme otkako su učinili nešto zabavno, mogli bi napraviti veliku promjenu samo zbog navale adrenalina.

Shutterstock 

Strijelac

Dok bi drugi znakovi mogli odvojiti vrijeme da pišu u svoj dnevnik, zakažu termin kod svog terapeuta ili nazovu svoju mamu da im pomogne u donošenju velike odluke, Strijelac će već biti na pola svijeta u novoj avanturi. Ovaj slobodoumni vatreni znak nije sputan težinom praktičnosti niti se boji narušavanja statusa quo. Ako se osjećaju uzbuđeno zbog nečega, to je jedini znak koji im treba da krenu naprijed s odlukom.

Čekanje u neizvjesnosti čini ih nestrpljivima zbog čega bi radije prvo djelovali, a kasnije se nosili s potencijalnim posljedicama. Uz to, ovaj znak kojim vlada Jupiter malo je sretniji od nas ostalih, zbog čega su se navikli žuriti s velikim odlukama. Stvari se obično odvijaju u njihovu korist i to im daje samopouzdanje za preuzimanje rizika.

Umjesto da rade istu stvar svaki dan, oni ostaju otvoreni za velike promjene u trenutku. Možda će se baviti poslom za koji nema jamstva da će uspjeti ili putovanjem u inozemstvo sa skučenim planom puta, ali odvažnog, hrabrog Strijelca nije briga. Znaju da imaju samo jedan život i ne planiraju ga potratiti.

Shutterstock