Ako govorimo o hit bojama za ovu jesen, već dobro znamo da su nude nijanse one s kojima ne možemo pogriješiti. Vječni klasici, uz crnu i bijelu, ove jeseni prigrlili su i veoma blisku sivu koja je svoj dolazak nagovijestila još na modnim pistama Tjedana mode u kolekcijama za jesen/zimu 2023./2024.

Boja koja apsolutno iskače iz klasičnih jesenskih elegantnih tonova je jarko crvena koja je zavladala ulicama i ormarima, a tek je na početku.

Ipak, danas govorimo o vječnoj crnoj kojoj je nemoguće pronaći zamjenu kada je slaganje elegantnih i vječno chic modnih kombinacija.

Kako kombinirati crnu boju
Instagram (@anoukyve) 

Mnogi će reći da je to pravi klišej, ali tajna skupog izgleda uvijek je u minimalizmu, jednostavnosti i monokromatskom momentu.

Na kraju dana, kada ne znamo što odjenuti ili kada moramo na brzinu odabrati kombinaciju, najčešće posežemo za crnim. Kako biste osvježili svoja već dobra poznata i iznošena izdanja, donosimo vam ideje za kombiniranje boja koje će s crnom uvijek odavati skup dojam.

Crna + camel

Kao što smo već i napomenuli, bež nijanse spadaju u kategoriju vječnih klasika pa tako i camel koji i ove jeseni oduševljava ponajviše kada su modeli kaputa u pitanju. Slaže se uz sve, neutralna je, izgleda luksuzno i elegantno - sve ono što vam je potrebno za idealnu go to modnu kombinaciju.

Kako kombinirati crnu boju
Instagram (@emilisindlev) 

Crna + maslinasto zelena

Iako je zelena, ova nijansa zbog svoje neutralnosti nije teška za kombiniranje, a i tko je vidio pravu jesen bez prirodnih jesenskih boja? Trenutno vlada trend maslinaste boje u manikuri pa zašto ne bi svoje nokte dodatno uskladili s modnim izdanjima?

Kako kombinirati crnu boju
Instagram (@tylynnnguyen) 


Crna + pastelno žuta

Boja koju možda ne bi prvu odabrali za usklađivanje s crnim tonovima, ali upravo vas zato možda pozitivno iznenadi. Ova sretna boja donijet će malo sunca u hladnije jesenje dane, a pastelne su uvijek idealne kada želite razbiti monotoniju outfita u mjeri neutralnosti.

Kako kombinirati crnu boju
Instagram (@brittanybathgate) 

Crna + crvena

Crvena boja zaista se morala pronaći na popisu jer je apsolutni hit. Iako će možda svoja najbolja izdanja doživjeti u kombinaciji s traperom, crvena odlično može dignuti i crne kombinacije pa makar i običnom torbicom ili cipelama.

Kako kombinirati crnu boju
Instagram (@emilisindlev) 

Crna + siva

Još jedna kombinacija boja koju je teško krivo kombinirati i koja uvijek izgleda classy. Ima nešto u spoju te dvije boje što odiše poslovnim lookom, ali uvijek se može prilagoditi i ležernijim trenucima.

Kako kombinirati crnu boju
Instagram (@rosiehw) 

Erste 2023 Diners Exclusive kampanja
Erste Diners