Ove sezone čizme čizme su nezaobilazni komad u oblikovanju svakodnevnih outfita, To potvrđuje ponuda u high street dućanima, ono što svakodnevno primjećujemo u street style modi te fotografije it djevojaka koje ništa ne prepuštaju slučaju.

Pod pojmom čizma ove se sezone krije popriličan broj stilova, od kaubojki i bajkerskih modela, do klasičnih crnih čizama koje su stvorene za svaku priliku. Na modnom pladnju su i modeli s različitim tipom potpetice, visine ili boje, a našu su pažnju privukle čizme koje su sve samo ne klasične.

Privlače formom ali prije svega motivima, i sigurno je jedno, s ovakvim parom čizama nećete proći neprimjećeno, baš kao i slavne it djevojke koje ovih dana potvrđuju pravilo kako se jesensko sivilo razbija upečatljivim modnim komadima.

Kendall Jenner je otvorila sezonu s atraktivnim kožnim čizmama koje privlače kako bojama tako i činjenicom da dolaze iz jesenske kolekcije talijanskog luksuznog brenda Bottega Veneta. Riječ je o novom Canalazzo modelu do iznad koljena na žuto-plave prugice koji trenutno vrijedi 7500 eura. Čizme su dostupne u nekoliko varijanti. Kendallin model iznad koljena prodaje se i u burgundy, jarko crvenoj i bijeloj boji (s cijenama od 7200 ili 7500 eura).

Kendall Jenner u Bottega Veneta Canalazzo čizmama
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Zatim se pojavila Irina Shayk u čizmama s leopard uzorkom do bedara, koje je nosila  u kombinaciji s kratkim mini hlačicama na utakmici New York Knicksa (u društvu s dizajnerom Riccardom Tiscijem). Modna govorkanja otkrivaju da se radi o Dolce & Gabbana modelu.

Irina Shayk čizme animal print jesen 2023
MICHAEL SIMON / INSTAR Images / Profimedia 

Emily Ratajkowski čizme animal print jesen 2023
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Poglede privlači i jedna od najvećih obožavateljica čizama, Emily Ratajkowski koja je ulicama New Yorka prošetala u savršenom jesenskom outfitu. ČIzme s uzorkom krave samo su jedne u nizu čizama s naglašenim animal printom koji svestrana EmRata obožava.

Dua Lipa u bijeloj bundi
Raw Image LTD/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

U nizu čizama koje bi vrlo rado uvrstili i u naše jesensko zimske kombinacije zasigurno su i one slavne Dua Lipe, u burgundy, jednoj od najtrendi boja sezone. Sjani par čizama usklađen s bojom kose ali i trendi Bottega Venete torbe u kombinaciji s vrećastim trapericama i mini bundom, su primjer kako stilom razbiti jesensku modnu dosadu.