Prije nekoliko dana, modna kuća Balenciaga održala je posebnu modnu reviju jesenske predkolekcije za 2024., prvu ikad u Los Angelesu i isključivo posvećenu Gradu Anđela i životu u njemu.

Demna Gvasalia, kreativni direktor Balenciage naglasak je stavio na ležerne komade i sportske aktivnosti kao što su jogging, yoga, vježbanje u teretani što je potom postepeno prelazilo u sve sređenija izdanja da bi show završio sa šljokičastim kreacijama i izdanjima za crveni tepih inspirirana kreacijama Cristobala Balenciage. Zajedno - sezonski asortiman nudi osebujnu paletu grunge stila, dnevne odjeće i prepoznatljivog kroja u središtu pozornosti, a Demna je savršeno opisao kako izgleda život u Los Angelesu.

Predimenzionirano je ponovno bio glavni motiv, a jedan od najupečatljivih komada svakako su 10 XL tenisice ekstremnog oblika i laganog dizajna. Primjerice, tenisica veličine 42 teži samo 1.8 kila, što je prilično lagano s obzirom na njihovu glomaznost i količinu gume koja se na njima nalazi.

Balenciaga predkolekcija za jesen 2024.
Balenciaga 

Balenciaga predkolekcija za jesen 2024.
Balenciaga 

Balenciaga predkolekcija za jesen 2024.
Balenciaga 

I dalje njegujući sportski stil i dizajn, tenisice imaju logotip B na bočnoj strani, a na stranici su dostupne u muškoj i ženskoj varijanti. Modeli dolaze u kombinaciji bijele, crne i smeđe boje te crne, sive, plave i smeđe boje, sve po cijeni od 1382 eura.

Balenciaga 10 XL tenisice
Balenciaga 

Balenciaga 10 XL tenisice
Balenciaga 

Iako su se u studenom prošle godine svi pitali hoće li se Balenciaga izvuće iz krize koja ju je zadesila, čini se da to rade polako i sigurno, a to su pokazali velikim odazivom velikih zvijezda na svojoj reviji, kao i objavljivanjem nove ambasadorice brenda - glumice Nicole Kidman.