Dobrodošli u svijet vjenčanja, svijet koji počiva na ljubavi, snazi odluke, tradiciji te puno estetike. I dok je vjenčanje osobna stvar svakog para, svijet vjenčanja iz sezone u sezonu privlači brojnim detaljima, od mode, lokacije, cvjetnih dekoracija do nakita, detalja... a najbolja pomoć budućim mladencima koji kreću u smjeru planiranja i organiziranja dana iz snova zasigurno su trendovi.

Trendovi, noviteti i detalji koji oduzimaju dah oblikuju svaku vjenčanu priču, zato posegnite za savršenom dozom inspiracije kreirane od strane top svjetskih dizajnera vjenčanja. Birajte one trendove i detalje koji će se prirodno povezati s vašom osobnom estetikom, željama i mogućnostima.

Višednevne proslave vjenčanja

U 2024. sve više mladenaca će poželjeti organizirati ne dan iz snova već dane iz snova, jer u trendu višednevna vjenčanja. Za razliku od jednodnevnog događaja koji tako brzo prođe, proslava vjenčanja koje traje kroz vikend nije nosivost, ali je zanimljiva sve većem broju parova diljem svijeta. Ovaj tip druženja i slavlja unosi novu dimanimku, pruža vrijeme za iskreno uživanje u svakom detalju, druženje s vama dragim ljudima, sve bez stresa zbog ograničenja gustog rasporeda vjenčanja. Osim toga, višednevna vjenčanja otvaraju više kreativnih mogućnosti za mladenke da pokažu svoju individualnost kroz više vjenčanih lookova.

Razigrane scenografije

Cvijeće i cvjetne dekoracije više nisu jedini način uređenja prostora, a dizajneri vjenčanja pozivaju da razmislite o detaljima koji će iznenaditi i oduševiti vaše uzvanike, korištenjem jedinstvenih i neočekivanih elemenata, detalja kao što su svijećnjaci, posude, vaze, otkačene instalacije s hranom, posuđe u obliku origamija...

Alternative klasičnoj torti

Svadbena torta je jedna od najomiljenijih svadbenih tradicija. I dok je klasika uvijek siguran i dobar izbor, pažnju privlače torte ukrašene mašnama, cvijeće, slovima, torta u retro obliku srca, ali I niz slatkih zalogaja koji će oduševiti okusima ali i estetikom, kao što su tiramisu, tartovi, éclairs, croquembouche, merengue...

Šareno!

Odvažne, privlačne boje savršeno odgovaraju atmosferi 2024. godine. Ako ste par koji želi odmak od klasično bijelih i nježnih kombinacija dobra je vijest kako su boje dobrodošle u svijetu vjenčanja kao glavna tema ali i kao začin koji će istaknuti detalje. Zato odaberite snažne boje kao detalj vaših pozivnica, unesite živahni dojam s nijansama ružičaste, narančaste, žute, zelene i crvene. Tu je Pantone boja godine!

Mašne, mašne i još više mašni

Mašne su posvuda! Nadahnute romantičnom, baletnom estetikom, mašne i vrpce prošle su godine osvojile modu ali i vjenčanja, a trend nastavlja osvajati i u 2024. godinu! Od pozivnica u obliku mašni i mašne kao detalja na vjenčanici, na cipelama, u kosi ili kao ures na tortama, stolovima...

Ne samo bijele vjenčanice

Sve je više mladenki spremno za eksperimente i pomicanje granica tradicionalnog vjenčanog izgleda. Da, klasične siluete i bezvremenski dizajn i dalje su izbor broj jedan, no mladenka koje ne nose bijelo više nisu izuzetak.U trendu su pastelne nijanse te za one hrabrije i haljine naglašenijih boja.

Jedinstveni velovi

Velovi su modna klasika koja je danas već više od trenda, ali je zanimljivo ukazati na trend ne unikatnih, netradicionalnih velova za vjenčanje. Nose se velovi istaknutih aplikacija, vezenih detalja kao što su riječi ili monogrami, neočekivane dužine, igre slojeva... Naravno, tu su i velovi s detaljem mašnica, a ako niste sigurni oko vela, razmislite o estetskim detaljima kao što su upečatljive kopče za kosu, trake za glavu, pa čak i šeširi.

Ceremonija zavjeta

Sve je popularnije u ceremoniju vjenčanja uklopiti i izricanje zavjeta, vrlo dirljiv trenutak. Međutim, više mladenki i mladoženja se odlučuju za intimne ceremonije, u sklopu kojih mogu opušteno, u mirnijem i intimnijem okruženju, jedno drugome izreći najiskrenije emocije. Nakon toga još uvijek možete održati i klasičnu ceremoniju u društvu uzvanika.

Jedinstvene fotografije

Profesionalne fotografije s vjenčanja često su i najljepša uspomena. Sve je više parova koji naginju realističnim, autentičnim i istinskim snimcima, fotografijama koje bilježe najemotivnije trenutke. I to nitko ne može uhvatitibolje od profesionalnog fotografa za vjenčanje! Međutim, jedinstveni je i doživljaj uživanja u fotografijama koje su uslikali uzvanici uz pripremljene polaroid i jednokratne kamere koje će vam otkriti novu dimenziju vašeg vjenčanja.

Fokus na održivost

Održivost i u 2024. ostaje velika tema! S povećanjem svijesti o problemima okoliša, mnogi parovi su usredotočeni i na činjenicu koliko njihovo vjenčanje ima utjecaj na okoliš te su u potrazi za načinima kako proslavu vjenčanja učiniti ekološki prihvatljivijom. Mogućnosti su brojne, od odabira vjenčanice, prstenja do sezonski uzgojenih namirnica, organskih proizvoda malih proizvođača, cvjetnih dekoracija bez spužve, do svjesnosti o utjecaju buke na okoliš.