Kao i fashion trendovi, tako se i oni iz beauty svijeta mijenjaju iz sezone u sezonu.

Ipak, sa sigurnošću možemo reći da je i prošlu godinu obilježio bob stil. Svake godine iznimno popularna frizura danas ima toliko varijacija da svatko za sebe može pronaći onaj idealan i koji mu najbolje pristaje.

Od long boba, nedovršenog boba, stacked boba, teksturiranog boba, Beckham boba, izbor je zaista šarolik, a onaj koji je u posljednje vrijeme najviše osvojio žene je talijanski bob.

Dovoljno govori činjenica da je u listopadu 2023. pretraživanje pojma 'talijanski bob sa šiškama' na Googleu poraslo za 550 posto, a da je na TikTok-u pojam brojio više od 400 tisuća pregleda. Sada je ta brojka sigurno itekako veća. 

Simona Tabasco i talijanski bob
Chelsea Lauren for SAG Awards / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Ovaj se stil razlikuje od klasičnog francuskog boba prije svega po dužini kose te činjenici da je manje uglađen stil frizure. Umjesto da vam pramenovi padaju na čeljusnu kost, talijanski bob privlači činjenicom da je malo duži te da pada malo iznad ramena. No, prava tajna učvršćivanja frizure leži u oblikovanju donjeg sloja kose čime ovaj stil održava volumen i formu.

Tzv. italian bob privlači pažnju i činjenicom što pruža stilski opušten dojam, a zahvaljujući dužini kose lako se pretvara u zaglađeniju svečaniju frizuru. Odličan primjer ovog stila frizure je ona koju nosi talijanska glumica Simona Tabasco, zvijezda serije 'The White Lotus' u kojoj glumi lik Lucije Greco.

Simona Tabasco i talijanski bob
LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia 

Frizura nosi živopisnu privlačnost 60-ih godina prošlog stoljeća, a eskort dama Lucia savršeno je iznijela popularni bob za koji je zaslužna Miia Kovero, frizerka, stilistica za kosu i često glavna žena odjela za frizure filmskih setova.

Htjela je vizualno predstaviti novo okruženje u dizajnu kose crpeći inspiraciju iz lokalne energije, kao i prikazati jasnu bit onoga kako je to posjetiti Siciliju. U kombinaciji s takvom frizurom, naravno, dolazi i posebna šminka po kojoj su Talijanke poznate. Znamo da u svoj izgled ulažu puno truda, ili barem tako izgleda, pa je i Lucia (Simona Tabasco) dobila svoju titulu jake i senzualne žene kao i pomoć talijanskih stručnjaka za ljepotu kako bi joj osigurali autentičnost (iako je njezin izgled zbog korijena iz Napulja dovoljno autentičan). 

Simona Tabasco i talijanski bob
Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia 

Simona Tabasco i talijanski bob
Imdb 

Simona Tabasco i talijanski bob
Supplied by LMK / Landmark / Profimedia 

Simona Tabasco i talijanski bob
Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia 

Upravo je zato njezin lik uvijek nosio živahnu siluetu, prepoznaltjivu šminku, poseban stil i frizuru s vrhovima koji lepršavju prema van. Mnogi su njezinu popularizaciju usporedili s 'Rachelicom' - frizurom koju je glumica Jennifer Aniston nosila u 'Prijateljima' gdje je utjelovila lik Rachel Greene. Svakako zanimljivo je reći da frizura može obilježiti lik, a i lik čitav stil frizure. 

Sinoć je održana 75. dodjela Emmyja, a upravo je Simone Tabasco oduševila na svojim izdanjem na crvenom tepihu u šarenoj Marni haljini i frizurom nešto drugačijom od one koju je proslavila. Bob do ispod ramena s blagim loknama nešto je kako je nismo navikli vidjeti, ali na njoj i dalje jednako lijepo. 

Simona Tabasco na Emmyju 2024
David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Simona Tabasco na Emmyju 2024
Matt Baron/BEI / Shutterstock Editorial / Profimedia Simona Tabasco