Jedan od najvećih trendova 2023. godine bio je povratak trapera. Osim je osvojio piste Tjedana mode, street style i it djevojke samo su potvrdile da se apsolutno svaki modni komad može uobličiti u obliku trapera.

Osim traperica, svoje su mjesto u trendovima podebljale i maxi traper suknje, kao jedan od najpopularnijih modnih komada za prošlu godinu, a tu su i haljinice. Ipak, prvo mjesto i dalje su zadržale traperice i njihovi brojni modeli.

Već neko vrijeme titulu najomiljenijih nose wide leg verzije, a one koje nikada ne izlaze iz mode ipak su traperice ravnog kroja. Skinny traperice nekada su bile jedine koje smo imali u ormaru, a sada već godinama kao da ne postoje. Traperice ultra niskog struka u ranim Y2K, zatim ultra visokog... Trendovi u modelima mijenjali su se iz sezone u sezonu.

Zato vam sada donosimo pet modela traperica koji će se nositi u 2024. godini.

Model potkova

Za 2024. godinu, već se zna da će sigurno najpopularniji trend traper hlača biti 'model potkova', tzv. 'Horseshoe' koje su ime dobile po zakrivljenom obliku nogavica. Ovaj super trendi model privlači činjenicom da je skulpturalniji od vrećastog modela traperica, jer se ova neobična silueta širi od boka a sužava oko gležnjeva, čime je i postignut stvarajući prepoznatljiv oblik.

Ralph Lauren SS24
xxx / Avalon / Profimedia Ralph Lauren SS24

Citizens of Humanity trendi traperice
Citizens of Humanity 

Sive traperice

Jedan od trendova koji je obilježio ovogodišnju jesen, a nastavio se i u zimu svakako je i siva boja. U kolekcijama za jesen/zimu 2023. vidjeli smo i više od 50 nijansi sive, iako je često zvana dosadnom, tmurnom i bezličnom bojom. Ako spojimo trendove, logično je zaključiti da se trenutno nose sive traperice i da će se itekako nositi u cijeloj godini.

Loewe SS24
Gil-Gonzalez Alain/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia Loewe SS24

Maison Margiela SS24
Agence / Bestimage / Profimedia Maison Margiela SS24

Zavrnute nogavice

Devedesete već se neko vrijeme vraćaju u raznim oblicima, a sada i uz pomoć visoko zavrnutih nogavica. S time se slažu i modne piste koje su prepune opuštenih modela, a ne morate se s time sami boriti - svi od Loewea pa do Ayle imaju unaprijed zavrnute modele s pravim omjerom.

Zavrnute traperice
firstVIEW / Shutterstock Editorial / Profimedia Tolu Coker SS24

Zavrnute traperice
SplashNews.com / Splash / Profimedia Karoline Vitto SS24

Midi suknje

2022. su godinu obilježile najminijaturnije suknje koje su nas teleportirale natrag u modu Y2K. Modna kuća Miu Miu osigurala je popularnost minica, iako je trend od samih početaka izazivao podvojene komentare. Godinu dana nakon, dogodio se pravi zaokret. Kako to inače i biva, iz ekstrema u ekstrem pa su tako popularne postale maxi suknje. I to one traper. Kako smo ušli u 2024., tako smo automatski prigrlili i nove modne vijesti. Među njima, tu su i noviteti u modelima suknji. Točnije, vraća se pencil suknja, ali u traper varijanti.

Midi traper suknja
Mondadori Portfolio / ddp USA / Profimedia Etro SS24

Midi traper suknja
x / Avalon / Profimedia Phillip Lim SS24

Double denim

Davno su prošli dani kada su Britney i Justin oduševljavali svojim denim on denim izdanjem. 'Dvostruki' traper danas je go-to outfit, pogotovo sada kada je u centru pažnje kaubojski stil koji je na velika vrata donio Pharrell Willams u svojim novim kolekcijama za jesen/zimu 2024.

Double denim
Steve Wood / Shutterstock Editorial / Profimedia Phillip Lim SS24

Double denim
IK ALDAMA / ShowBit / Profimedia Alexander McQueen SS24