Nema sumnje da je kupnja rabljene odjeće posljednjih godina postala sve popularnija. Jedan od razloga sigurno je i povećana svijest o utjecaju proizvodnje i odlaganja odjeće na okoliš i emisiju CO2.

Srećom, sve je više dostupnih online stranica za preprodaju koje čine održivu kupnju lakšom nego ikada. Donosimo vam nekoliko najpopularnijih web stranica za kupovinu second hand odjeće.

Najpopularniji online second hand shopovi
/ Shutterstock Editorial / Profimedia 

eBay

Naravno, na prvom mjestu vjerojatno i najpopularniji eBay. Na njemu možete pronaći sve od torbica do tenisica, a izbor je uvijek i više nego bogat.

Hardly Ever Worn it

Osnovan 2012. godine, Hardly Ever Worn It pokrenula je Tatiana Wolter-Ferguson zajedno s majkom Sharon i sestrom Natalyjom kada su shvatile da imaju previše stvari u ormaru koje jedva nose (odakle i inspiracija za ime). Od Chanelovih haljnica, do Jacquemusovih torbica, stranica je puna svega i svačega što jedva čeka pronaći svoj novi dom.

Vestiaire Collective

Osnovan 2009. godine, ovo je najveća europska stranica za prodaju luksuzne odjeće, a više od 25 tisuća komada dodaje se u kolekciju na dnevnoj bazi.

Depop

Riječ je o možda najomiljenijem portalu generacije Z, a sadrži pregršt komada iz vremena Y2K. Stranicu je odobrila i sama Bella Hadid, a mnogima je i samo to dovoljno da ga posjete. 

Reluxe

Osnovala ga je stilistica Clare Richardson u veljači 2022. godine, a omogućuje najluksuznije komade koji stižu iz ormara najstylish žena, kao i brendovi kao što su Prada, Balenciaga, Celine...