Znamo da su monokromatske kombinacije one koje uvijek izgledaju chic. Znamo i da su neutralni tonovi druga riječ za eleganciju i vječnu klasiku.

Ipak, u 2024. godinu smo krenuli u zanimljivom fashion moodu u kojemu je, izgleda, sve dozvoljeno. Modne piste s kolekcijama za proljeće/ljeto prepune su zanimljivih, i na prvu pomisao nespojivih boja, koje opet nekako na kraju izgledaju dobro zajedno.

Iako je svaka kolekcija posebno naglasila neku od boja, postalo je jasno koje ćemo zasigurno nositi u nadolazećim mjesecima.

Siva

Siva je trenutno jedna od najomiljenijih boja, pogotovo zbog trendova kao što su 'office siren' i 'corpcore' koji potiču poslovno odijevanje, ali na mrvicu opušteniji način.

Fendi SS24
Rick Gold / Capital pictures / Profimedia Fendi SS24

Fendi SS24
Rick Gold / Capital pictures / Profimedia Fendi SS24

Royal plava

Inspirirana plažom, nebom i morem i dalje nadahnjuje dizajnere svojom kraljevskom pojavom. Kao i nježnije, hladnije nijanse plave, tako će se nositi i oni istaknutiji, jarkiji tonovi.

Givenchy SS24
Showbit.com / ShowBit / Profimedia Givenchy SS24

Burberry SS24
Rick Gold / Capital pictures / Profimedia Burberry SS24

Breskva

Znamo da je Peach Fuzz ovogodišnja hit boja prema Pantoneu, stoga je lako zaključiti da ćemo je nositi i u modnom obliku. Veoma laka za kombiniranje sa svojim nježnim prizvukom, savršena je za sve romantičare.

Fendi SS24
Rick Gold / Capital pictures / Profimedia Fendi SS24

Marni SS24
Showbit.com / ShowBit / Profimedia Marni SS24

50 nijansi zelene

Kada je riječ o nijansama zelene, možemo reći da se zagasita maslinasta najlakše kombinira s ostatkom boja. Iako uz nju, nosit će se i ostale, od tamnijih zelenih, do onih vibrantnijih u color block kombinacijama.

Balmain SS24
Rick Gold / Capital pictures / Profimedia Balmain SS24

Ferragamo SS24
Showbit.com / ShowBit / Profimedia Ferragamo SS24

Tamna cherry red

Boja koja uvijek izgleda elegantno, glamurozno i sexy. Nije upitno da će i ove godine biti pravi hit, iako je svoj put popularnosti krenula još krajem prošle godine.

Gucci SS24
Rick Gold / Capital pictures / Profimedia Gucci SS24

Miu Miu SS24
Showbit.com / ShowBit / Profimedia Miu Miu SS24

Nježno žuta

Boja koju često ne volimo nositi zbog zboje vibrantnosti. Žuta kao najsretnija boja zapravo je savršena za nošenje, ali jarke nijanse pokušajte zamijeniti onim blagima koji daju pastelnu boju, pogotovo u hladnijim mjesecima.

Louis Vuitton SS24
Giovanni Giannoni / ShowBit / Profimedia Louis Vuitton SS24

Loewe SS24
Showbit.com / ShowBit / Profimedia Loewe SS24

Bijela

Romantične bijele haljine osvojit će ovogodišnje proljeće i ljeto. Pamuk, svila ili čipka, nebitno je. Bijela će dominirati u svakom pogledu, kao i cijela balletcore estetika minimalnog, nježnog makeupa, jednostavnih frizura i romantičnih izdanja koja podsjećaju na balerine.

Dior SS24
Showbit.com / ShowBit / Profimedia Dior SS24

Dior SS24
Showbit.com / ShowBit / Profimedia Dior SS24

Čokoladno smeđa

Smeđoj je počela rasti popularnost još krajem 2023. godine, a veoma smo je rado prigrlili. Jednostavna, a i dalje toliko bogata, pogotovo u monokromatskim kombinacijama.

Loewe SS24
Showbit.com / ShowBit / Profimedia Loewe SS24

Saint Laurent SS 2024
Rick Gold / Capital pictures / Profimedia Saint Laurent SS 2024