Kroz zanimljivu komunikaciju na društvenim mrežama napokon je otkrivena dress code tema za Met Gala 2024. Samom otkrivanju teme koja se krije pod nazivom “The Garden of Time”, na Instagramu je prethodila zabavna "live" komunikacija "između" Anne Wintour i osoba koje su odabrane kao istaknuta imena događaja, a oni su Bad Bunny, Chris Hemsworth, Jennifer Lopez i Zendaya. Svi su potvrdili da su slobodni 6. svibnja, na dan održavanja Met Gale, a osim riječima komunikaciju potvrđuju i s dvije fotografije kojom i potvrđuju ideju dress codea.

Jennifer Lopez, Zendaya i Bad Bunny već su više puta prisustvovali Met Gali. Zendaya se slavno odjenula u Pepeljugu za izdanje događaja 2019., pozirajući sa svojim stilistom Lawom Roachom. Prošle godine Bad Bunny je nosio Jacquemusovo odijelo s ogromnim cvjetnim ogrtačem, dok je Jennifer Lopez nosila atraktivnu haljinu Ralpha Laurena. Chrisu Hemsworthu ovo će biti prvo gostovanje na Met Gali nakon koje slijedi i premijera filma "Furiosa: Saga o Mad Maxu".

I dok sam naziv modne izložbe koja će uslijediti nakon Met Gale nosi naziv "Sleeping Beauties: Reawakening Fashion”, događaj nema veze s tematikom kao iz bajki, već slavljem ljepote i vrijednosti mode i modnih arhiva kroz modu i tehnologiju, a sam dress code je inspiriran kratkom pričom J.G. Ballarda iz 1962., autora je zaslužan za roman Carstvo sunca, koji je za filmski adaptirao slavni Steven Spielberg.

Met Gala 2023
Profimedia Bad Bunny, Met Gala 2023

Zendaya Met Gala 2019
Photo Image Press / SplashNews.com / Splash / Profimedia Zendaya, Met Gala 2019

Jennifer Lopez Met Gala 2023
ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia Jennifer Lopez, Met Gala 2023

Priča govori o grofu Axelu i njegovoj supruzi groficu, koji žive u slatkoj dokolice umjetnosti i ljepote. Oni žive u vili s pogledom na vrt pun kristalnog cvijeća iz kojeg grof ubire cvijet po cijet kako bi vrijeme vratio unazad te osigurao mir jer u prema njima juri pomahnitala gomila koja na kraju zauzima vilu i vrt koji je sada zapušteni prostor u kojem sjede kipovi grofa i grofice.

Ideja dress code teme je moda koja povezuje trenutak nostalgije, ljepotu prirode, vrta u punoj snazi, korištenje floralnih motiva... a opet sve zaodjenuto u vrhunsku estetiku i pojmove koji definiraju haute couture.
Za očekivati je da će se brojni uzvanici zaodjenuti u neku od tema s naglaskom na cvijeće, sve s potpisom velikih dizjanera i modnih kuća, ali najslađi dio iščekivanja tek je pred nama.

Met Gala 2024. na rasporedu je 6. svibnja (održava se svake godine prvog ponedjeljka u svibnju), glavni sponzor je TikTok. Shou Chew, glavni izvršni direktor te platforme uz kreativnog direktora Loewea Jonathana Andersona, ima počasno mjesto uz Anne Wintour i slave supredsjedatelje događaja..