Ušli smo u mjesec ožujak, ujedno i mjesec u kojemu se prebacujemo u novo godišnje doba. Proljeće nam je sve bliže, a samim time sve lakše možemo zamisliti modu koju ćemo nositi u toplijim danima.

Znamo da iz sezone u sezonu vladaju novi trendovi koji iznjedre nekakvu novu modu, ali bez obzira na to, uvijek možemo izdvojiti nekoliko komada koji će uvijek biti hit, trendi i voljeni.

Vječna klasika nikada ne izlazi iz mode te slobodno možemo reći da uz nju te slaganje modnih kapsula možemo bez problema izgraditi stil koji će trajati godinama, bez obzira na trendove, tadašnju modu ili prizvuk koji donesu modni dizajneri s Tjedana mode.

Na taj način možemo izdvojiti nekoliko modnih komada koji se uvijek nose, a jedan od njih je blazer. Veoma svestran, lako se slaže s raznim izdanjima - od elegantnog, do opuštenog, grunge ili potpuno sređenog. S obzirom na dolazak sve toplijeg vremena, debele ćemo kapute uskoro spremiti u ormare, a vadimo nešto laganije jaknice. Uz razne modele i široku ponudu high street brendova kada su jakne u pitanju, tu su i baloneri, a naravno i blazeri za prave proljetne dane.

Već smo na prošlogodišnjim Tjednima mode mogli vidjeti što će se nositi ovoga proljeća, a čini se da su i ove godine blazeri statement komadi. Evo koji trendovi kada su blazeri u pitanju vladaju u 2024. godini.

Opušteni fit

Čini se da će često ponavljana rečenica biti: 'Što opuštenije to bolje', ovoga puta u modnom smislu. Nadahnute nenametljivom skandinavskom estetikom, ove opuštene siluete odlične su za svaku priliku, a odlično se slažu i s omiljenim wide leg modelima traperica. Za večernji izgled nema boljeg od opuštenog, širokog blazera iznad mini haljine i salonki.

Trendovi blazera 2024
Instagram (@modedamour) 

Jarke boje

Iako obožavamo nositi neutralne nijanse blazera jer idu uz sve, s vremena na vrijeme modeli u jarkim bojama mogu složiti savršenu, veselu, proljetnu kombinaciju. Od vibrantnih do pastelnih, sve nijanse boje prolaze, a pogotovo u kompletu s istim hlačama ili suknjom. Istaknite se u masi.

Trendovi blazera 2024
Instagram (@emilisindlev) 

Kožno izdanje

Znamo da je koža dominirala 2023. godini pa ne možemo očekivati da samo nestane u 2024. Jako dobra alternativa kožnoj jakni, kožni blazer ipak je mekši i profinjeniji te može dodati dotjerani touch nizu odjevnih kombinacija, bez formalnosti tradicionalnog stila od vune ili pamuka.

Trendovi blazera 2024
Instagram (@dawn.tan) 

Strukirano je in

Kao potpuna suprotnost opuštenoj silueti, tu je blazer 'pješčanog sata'. Nevjerojatno elegatan, najviše namijenjen večernjim toaletama, ali može poslužiti i kao taj jedan profinjeni komad u opuštenom izdanju.

Trendovi blazera 2024
Instagram (@sylviemus_) 

Dvostruko kopčanje

Opuštene, strukturirane verzije, modeli u jarkim bojama ili neutralnim nijansama, svi su poželjni, a u kategoriju trendi blazera ušetao je i onaj s dvostrukim kopčanjem. Savršeno se slaže sa sheer izdanjima ili kratkim haljinicama, kraćima od njega. 

Trendovi blazera 2024
Instagram (@cassklatzkow)