Sve je jednostavnije i lakše zamisliti modu koju ćemo nositi u proljetnim danima jer su nam upravo ti dani sve bliže i bliže. Tjedni mode davno su oblikovali trendove koje ćemo bez sumnje gledati i na ulicama naših gradova, a kolekcije modnih divova za proljeće/ljeto 2024. pokazale ono što ćemo narednih mjeseci gledati i u omiljenim high street dućanima.

Kao što možemo vidjeti iz godine u godinu, društvene mreže (a pogotovo TikTok) sezonski iznjedre nove trendove koji buknu poput plamena, ali ne traju predugo. To nas bez sumnje očekuje i sada te jedva čekamo vidjeti što će zauzeti prvo mjesto u svačijem ormaru.

Ipak, tu je i nekoliko komada koji, bez obzira na trendove, uvijek prolaze kao modna klasika i definitivno su dio modne kapsule za svaku godinu. Jednom kada ih kupite, traju sezonama, a idealni su za izgradnju proljetne garderobe.

Blazer

Prvo mjesto apsolutno drži elegantni blazer koji će podignuti svaku kombinaciju i uz malo truda vaš outfit učiniti chic izdanjem. Odlično se slaže s trapericama za opušteniji look, sa suknjama za nešto elegantniji, a ne poznaje granice kada je obuća u pitanju - prolazi sve od balerinki, do salonki, tenisica i čizmica.

Blazer kao dio modne kapsule
BERTRAND-HILLION MARIE-PAOLA/ABACA / ABACA PRESS / PROFIMEDIA 

Balerinke

Na spomen obuće, balerinke su idealan odabir za proljetne dane. Veliku su popularnost stekle još prošle godine, a čini se da se trend nastavlja i u ovoj. Zara u svojoj novoj kolekciji nudi široku ponudu divnih modela - od lakiranih balerinki, baršunastih, kožnih, dlakavih pa do onih mrežastih, za svačiji ukus i u raznim bojama.

Chanel balerinke
Instagram (@symphonyofsilk) 

Kardigan

Kardigani također spadaju u skupinu modnih komada koji su posebnu pažnju modnih ljubitelja počeli dobivati upravo prošle godine. Veliki utjecaj na povratak kardigana imao je i mnogima omiljeni talijanski modni brend Miu Miu, kao i trend old moneya koji potencira elegantne kardigane, pogotovo neutralnih boja ili prugastog dizajna, često i samo vezane oko vrata.

Kardigan
BERTRAND-HILLION MARIE-PAOLA/ABACA / ABACA PRESS / PROFIMEDIA 

Slip suknja

Prije nekoliko su godine slip suknje doživjele nevjerojatan povratak na modnu scenu i od tada su postale jedan od svestranijih komada za nošenje. Uz dodatak pulovera, širokih košuljica, kardigana, blazera, dolčevita ili jaknica, pogodne su za stvaranje elegantnih, ali i opuštenih izdanja. Dakle, idealne su za posao, ali i subotnje odlaske na kavu.

Slip suknja
Instagram (@vakhuulaa) 

Traperice ravnog kroja

Jedan od najvećih trendova 2023. godine bio je povratak trapera. Osim je osvojio piste Tjedana mode, street style i it djevojke samo su potvrdile da se apsolutno svaki modni komad može uobličiti u stil trapera. Ipak, najpopularniji komad su traper hlače, a uz trendi wige leg verzije, bezvremenske su one ravnog kroja, također idealne za svaku priliku, ujedno i proljetne dane.

Traperice ravnog kroja
BERTRAND-HILLION MARIE-PAOLA/ABACA / ABACA PRESS / PROFIMEDIA