Možete li se mislima vratiti u trenutak kada ste se prvi put pokušali uvući u uske traperice, toliko pripijene da su vam više izgledale kao tajice nego normalne hlače? Vjerojatno ste ih uparili s nekakvih boho prslukom s resicama, leopard uzorkom, chunky tenisicama ili debelim remenima. Da, dovoljno je reći da rane Y2K zvone u glavi...

Ipak, mnogima najmrskiji model davno spava zimski san te su ga zamijenili široki modeli poput wide leg traperica, modeli ravnog kroja, mom jeans, cargo traperice - sve ono što je potpuno suprotno uskom modelu, tj. skinny jeansu.

Još se krajem 2023. godine počelo šuškati da bi 2024. godina mogla otvoriti vrata modelu ranih 2000-ih, a sada su to predstavile i modne kuće na proljetnom Mjesecu mode u svojim kolekcijama za jesen/zimu 2024./25.

Balenciaga AW24
Zeppelin / Avalon / Profimedia Balenciaga AW24

Balenciaga AW24
Zeppelin / Avalon / Profimedia Balenciaga AW24

Revija koja je ipak mnogima najviše zapela za oko je ona talijanske kuće Miu Miu gdje je Miuccia Prada odlučila modele na pistu poslati u najužim mogućim trapericama, a svi znamo da gdje Miu Miu ode - masa slijedi.

Miu Miu AW24
Agence / Bestimage / Profimedia Miu Miu AW24

Miu Miu AW24
x / Avalon / Profimedia Miu Miu AW24

Čak i Instagram stranica 'Data, But Make It Fashion' koja se bavi statistikama u svijetu mode sugerira da je u prošlom mjesecu popularnost skinny jeansa hlača porasla za 50%, dok se TikTok feedovi sve više pune sadržajem koji predlažu nošenje uskih modela traperica za 2024. godinu.

Alexander McQueen AW24
x / Avalon / Profimedia Alexander McQueen AW24

Alexander McQueen AW24
x / Avalon / Profimedia Alexander McQueen AW24

Jesmo li zaista spremni na model koji ne može biti neudobniji nego što već jest? Morat ćemo biti, iako ono što im se mora priznati - zaista se lako kombiniraju na sve.