Vjerojatno ste primijetili da u je posljednjih nekoliko tjedana glumica Kristen Stewart sve češće u javnosti i to u modnim izdanjima koja joj uopće nisu svojstvena. Sve je krenulo negdje sredinom veljače ove godine kada su njezini outfiti postali sve oskudniji i izazovniji, ništa nalik onome u čemu je inače viđamo na paparazzo fotografijama.

Bodiji bez hlača, halteri, samostojeće čarape, kratke hlačice nalik gaćama, poluprozirne haljine - slažemo se, nešto što ne bi očekivali vidjeti kao odabir ove 33-godišnje glumice.

Kristen Stewart
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Ipak, taj novi izričaj ima apsolutno svoje razloge, kao i priču iza sebe. Riječ je o promociji njezinog novog filma 'Love Lies Bleeding', gdje glumi vlasnicu teretane koja se zaljubi u bodybuildera.

Kristen Stewart
MediaPunch / Shutterstock Editorial / Profimedia 

No, to nije nikakav novitet. Dapače, cijeli taj fenomen koji u posljednje vrijeme sve češće viđamo u glumačkom svijetu možemo objediniti u izraz 'tematsko odijevanje' (a ako ga je i Stewart iskoristila, nitko nije imun).

Kristen Stewart
RCF / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Kristen Stewart
AEDT / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Sjećamo se Zendaye koja je za filmove 'Spider-Man: No Way Home' i 'Spider-Man: Far From Home' nosila kreacije ili nakit s motivima paukove mreže. 'Dune' je podignula na višu razinu uz izdanja koja su se slagala s pustinjskom tematikom filma, a onda i 'Dune: Part Two' s fascinantnim izdanjima koja su uključivala elemente metala (pobjedu je definitivno odnijelo Muglerovo metalno odijelo iz jesenske kolekcije 1995. godine).

Zendaya Dune 2 London
Steve Vas / imago stock&people / Profimedia 

Posao je savršeno odradila i glumica Margot Robbie koja je posljednjih godinu dana na svakom eventu predstavljala svoj film 'Barbie' u šljokičastim, ružičastim, girlie kombinacijama, a i ona je sama svojom pojavom apsolutno fenomenalno nosila lik kultne lutke.

Netko će ovu praksu smatrati pravim performansom, netko će reći da je nepotrebna i previše napadna. Prije nekoliko su desetljeća glumci nosili svoj osobni stil na crvenim tepisima, s odjećom iz vlastitih ormara. Ipak, na mnogo su načina ugovori s modnim kućama uklonili ovu vrstu autentičnost stila i prije nego što je tematsko odijevanje stupilo na scenu.

Margot Robbie
John Salangsang / AFP / Profimedia 

Iako su, primjerice, Zendaya i Margot to učinile na veoma izraženi način, mnoge druge glumice su kroz svoju karijeru pristale na tematsko odijevanje iako vjerojatno to niste ni primijetili. I Emma Stone je sada na svojoj filmskoj turneji nosila kreacije inspirirane filmom 'Poor Things', ali uz detalje koje bi možda samo pravo obožavateljsko oko primijetilo.

Ovakvo spajanje filma i mode donosi apsolutno novi aspekt i faktor iznenađenja za svu publiku te dolazi kao novi način promocije uloge što poziva masu na gledanje, a naravno - to odgovara i produkciji i onima na vrhu. Kako je i sam Law Roach, Zendayin stilist, rekao jednom prilikom. 'Primio sam riječi zahvalnosti od direktora i producenata na turneji. Sljedeći će put možda razmisliti o ulaganju više resursa u stajling'. Apsolutno je u pravu. Zahvaljujući njemu i Zendayi, premijera 'Dune: Part Two' postala je nešto što se mora vidjeti, događaj za sebe uz zagarantirani viralan trenutak.