U proteklih nekoliko tjedana sigurno niste mogli izbjeći dolazak senzacije 'Dune: Part Two' na filmske ekrane, a ako se još niste odlučili kupiti kartu za kino i pogledati je - vrijeme je! Doista, hype oko filma sasvim je opravdan, što zbog same priče, što zbog odličnih utjelovljenja likova i njihovih uloga.

Uz već dobro poznata glavna imena Zendayu (Chani) i Timothéeja Chalameta (Paul Atreides), u novom nastavku veliku je pozornost pridobio 32-godišnji američki glumac Austin Butler. Potpuno neprepoznatljivog izgleda, crnih zubiju, obrijan i bez obrvi, s ulogom zastrašujućeg negativca Feyda-Rautha Harkonnena, egomanijaka, sadista i mladića uvrnutog uma.

Austin Butler
Imdb 

Austin Butler
Imdb 

Na prvi pogled mnogi su iznenađeno gledali odabir redatelja Denisa Villeneuvea da ovakva uloga pripadne upravo njemu, glumcu koji je dvije godine ranije utjelovio Kralja Rock'n'Rolla u biografiji 'Elvis' i iz čije uloge nije mogao izaći ni nakon snimanja. I sam je Austin priznao da je toliko razvio tehniku poznatu kao method acting da svoju obitelj nije vidio tri godine, kao i da su prolazili mjeseci u kojima nije ni sa kime razgovarao, već samo razmišljao o Elvisu. Toliko se dao u ulogu da je jutro nakon posljednjeg dana snimanja završio u bolnici od iscrpljenosti. Na posljetku - dobio je nominaciju za Oscara. S te strane gledano, ipak nije bilo sumnje da će i ovu, potpuno drugačiju ulogu donijeti na jednako genijalan način.

Austin Butler
Entertainment Pictures / Alamy / Alamy / Profimedia 

I zaista jest.

Od nove 'cool djece' koja su uz Timothéeja i Zendaye stigla na set drugog nastavka filma, Florence Pugh i Anya Taylor-Joy, Austin je od svoje uloge dobio najviše benefita. Uz ulogu Elvisa odvojio se od svoje titule zvijezde Disneya, a Feyd mu je omogućio da ne upadne u 'zamku' i postane 'onaj glumac koji je igrao u Elvisu'. 

Nakon ove uloge, Butler će se definitivno razvijati u smjeru najboljih glumaca svoje generacije. Mnogi su ga do nedavno znali i kao bivšeg dečka Selene Gomez s kojom je bio devet godina do 2020., dok trenutno ljubi kći supermodela Cindy Crawford, manekenku Kaiu Gerber.

Austin Butler i Kaia Gerber
OConnor-Arroyo / AFF-USA.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Vole ga i modne kuće, a od prošle je godine novi ambasador i zaštitno lice YSL Beauty parfema 'MYSELF' budući da, kako su iz modne kuće izjavili, 'dijeli viziju brenda da hrabro prigrli samoizražavanje, potragu za istinskim sobom i misiju redefiniranja standarda ljepote'.

Od 2005. godine, otkad je postao lice Nickelodeona, pa do današnjih Oscara vrijednih uloga, Austin je itekako mijenjao svoj stil i izražavanje. Logično - u industriju je ušao kao dijete, danas je na putu da postane jedan od najboljih svoje generacije.

Od plave kose, dugačkih uvojaka, izgleda rock zvijezde, zatim crne kose i izgleda bad boya pa do muškarca trendi, cool staylinga i potpuno definiranog identiteta. Obožava svoju 'devedesete' razbarušenu frizuru, gungy messy look, i odlično ga nosi u kombinaciji s elegantnim odijelima na crvenim tepisima. Blazeri su njegova ljubav, ponajviše oni na dvostruko kopčanje, bilo u kombinaciji s trapericama, bilo s hlačama na crtu. Odlično nosi vintage moment s prslucima, ali i košulje raskopčane do pola struka. 

On je jednostavno onaj lik kojemu sve pristaje i možemo samo gledati gdje će ga budućnost odvesti. 

Austin Butler
Byron Purvis / ADMedia / Profimedia 

Austin Butler
Peter Brooker / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Austin Butler
Startraks / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Austin Butler
Jason Merritt / Getty images / Profimedia 

Austin Butler
Matt Baron/BEI/Shutterstock / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Austin Butler
Anthony Harvey / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Austin Butler
Hunter Abrams / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Austin Butler
Stuart Hardy/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia