U svega nekoliko dana u kino distribuciji, drugi dio mega popularnog znanstveno-fantastičnog filma Dune, već je ocijenjen kao najviše ocijenjen film na IMDb-ju u povijesti. Brojni komentari oduševljenja, te svaki detalji koji je prethodio te doprinjeo hypeu, stvorili su i više nego plodno tlo za filmski uspjeh.

Kanadski redatelj Denis Villeneuve vratio je obožavatelje na pijeskom zameten planet Arrakis u radnju koju nose izuzetna glumačka imena (glume Timothée Chalamet, Zendaya, Austin Butler, Josh Brolin, Florence Pugh, Rebecca Ferguson, Dave Bautista, Christopher Walken, Javier Bardem...), još jača od onih u prvom dijelu izašlom 2021. godine, a viđeno se opisuje riječima “majstorski”, “impresivno” "jedinstveno"...

Trenutna prosječna ocjena je 9,4 te je time "Dune: Part Two" prisvojio titulu najbolje ocijenjenog filma na IMDb-iju svih vremena. S ovom astronomskom ocjenom film je premašio prethodne rekordere kao što su Avengers: Endgame (8,4) i Avatar (7,8) i zauzeo zasluženo prvo mjesto. U odnosu na klasike kao što su Kum, Iskupljenje iz Shawshanka i Mračni vitez, za istaknuti je da svi imaju ocjenu između 9,1 i 9,3.

Dina: Drugi dio
Imdb 

Zanimljivo je čitati komentare i osvrte na odgledani film, a za primjetit je kako avki osvrt zvuči poput odličnog romana te kako nitko ne daje ocjenu ispod devetke. A sve to samo u prva tri dana prikazivanja filma diljem svijeta, što je važno, jer pravi val komentara i ocjena stiže. Nezaobilazno za istaknuti je i vijest kako je film zaradio nevjerojatnih 96% na Rotten Tomatoes od 207 recenzija.

Dina: Drugi dio
Imdb 

Dina: Drugi dio
Imdb 

Dina: Drugi dio
Imdb 

A uz službene trailere koji su otkrivali elemente novog nastavka, te odlično odrađenu promociju, vesele i umjetnički formati koji slave ovo djelo. Pa tako teksaška umjetnica pješčane animacije Grace Zhang ima vlastitu viziju odavanja počasti – rekreirajući najavu za Dinu: Drugi dio u potpunosti od pijeska. Koristeći samo dva alata, njezine ruke i pijesak, u videu od dvije minute i jedanaest sekundi vidjet ćete Timothéea Chalameta kao Paula Atreidesa, Zendayu kao Chani, Austina Butlera kao Feyd-Rautha Harkonnena, Fremene, pješčane crve i još mnogo toga.