Dok proljeće donosi opojne mirise u zraku, poletnu energiju i toplije temperature, istovremeno otvara vrata novim mogućnostima. Baš kao što priroda cvjeta, svijet mode pršti novim trendovima, a proljetna sezona 2024. nije iznimka. Izazov za svakog modnog entuzijasta je istražiti i zatim usvojiti najnovije stilove cipela koji su puni svježine, elegancije i funkcionalnosti.

Iako postoje modeli cipela koji će uvijek biti u trendu u ovo doba godine, okrenuli smo modni radar kako bismo otkrili najveće proljetne trendove cipela upravo za proljeće 2024. U nastavku vam donosimo sedam modela cipela koji će unijeti dodatnu dozu stila u vašu garderobu.

Sjajna svila

Iako ove cipele nećete htjeti nositi kišnim danima, ne možete poreći da je rast popularnosti svilenih cipela na tržištu jedan od najljepših trendova u svijetu obuće za 2024. godinu. Od legendarnih Pradinih svilenih komada do balerinki sa sjajnim završecima, postoji mnogo načina za uključivanje trenda u svoj stajling.

Zatvorene cipele

Jeste li čuli za izraz 'business in the front... party in the back'? Ove cipele su ekvivalent upravo tome! Mi svoje nosimo tijekom cijelog dana: daju nam dovoljno samopouzdanja za važne poslovne sastanke, ali i zavodljiv ton za afterwork piće s prijateljima.

Tenisice u duginim bojama

Budući da spadamo među velike ljubitelje tenisica, veseli nas trend jarkih boja koji je zaplovio i u ovaj svijet. Bilo da odaberete živopisne zelenu ili crvenu, ili se odlučite za nešto pastelno - svijetle boje su pravi izbor. Potražite modele od brušene kože koji daju mekši, skuplji izgled.

Mary Jane cipele

Omiljene cipele Francuskinja trenutno uživaju najveću popularnost. Nosite li ih uz traperice ili haljine, riječ je o modelu na koji možete računati u trenucima kada želite izgledati dotjerano i elegantno.

Mrežaste balerinke

Počelo je s kućom Alaia. Mrežaste balerinke francuskog brenda izazvale su veliku pozornost krajem prošlog ljeta, netom prije nego što su se svi prebacili na omiljene čizme. Ovog proljeća trendseterice ponovno izvlače svoje Alaiece, a high street brendovi nude svoje inačice.

Bijelo

Zahvaljujući nizu sofisticiranih silueta i stilova, bijele cipele sada su jedan od najpopularnijih trendova u svijetu obuće. Od elegantnih modela sa srednjom petom do jednostavnih ravnih cipela, najzanimljiviji načini kombiniranja ove obuće su uz široke hlače ili duge suknje.

Crne japanke

Ovo možda nije trend koji ćete odmah početi nositi, ali vjerujte nam na riječ da će modne djevojke već idućih tjedana početi birati udobne papuče za vikend šetnje gradom. Stylish djevojke obožavaju kombinaciju crnih japanki s dvodijelnim odijelima koja cijelom outfitu daju ležeran finish.

 Izvor:Elle.rs