Nakon New Yorka i Londona, u Milanu je u srijedu započeo Tjedan mode, s revijama talijanskog luksuznog brenda Fendi i njihovom dekonstrukcijom muškog krojenja. 

Kreativni direktor Kim Jones dodao je nabrane suknje i šlepove krojenim odijelima s hlačama, kao i rukave s golim ramenima na prsluke.

Fendi revija za jesen zimu 2023
Profimedia 

"Look je dekonstruiran, ali luksuzan. Mali je naklon punku i mom divljenju prema DIY estetici, ali kreće se prema nečemu chic", izjavio je Jones. Paleta boja uglavnom se sastojala od blijedoplave, sive, bež, smeđe i crne. Dodao je bljeskove jarkih boja u vidu ružičastih i narančastih haljina.

Fendi revija za jesen zimu 2023
Profimedia 

Jones je očigledno radio na kombiniranju četiri jasna elementa kako bi oblikovao kolekciju koja je 100% Fendi, ali istovremeno svježa. Prvi element je uključivanje tkanina i oblika iz muške mode u sofisticirane ženstvene krojeve. To se pretočilo u hlače kosog kroja “koje uvijek laskaju ženi” i prsluke s otvorenim leđima i dodanim rukavima s otvorenim ramenima, jakne u obliku balonera i sakoe s dvostrukom kragnom.

Fendi revija za jesen zimu 2023
Profimedia 

Drugi element izvučen je iz Jonesove želje da stvori dijalog između ove kolekcije i njegovih couture kolekcija. Tako su dva balonera u muškom stilu obrubljena svijetložutim šljokicama. Drugi couture detalji uključivali su glačano donje rublje ušiveno na pamučnu košulju ili nošeno kao međusloj. 

Fendi revija za jesen zimu 2023
Profimedia 

Treći element bio je osnova. Naime, Jones je otkrio da je pomno promatrao osobni stil Delfine Delettrez Fendi kako bi pronašao Fendijevu jezgru. “Ona nosi ovu stvarno zanimljivu kombinaciju smeđe i blijedoplave”, primijetio je. Njezin utjecaj vidljiv je u nabranim kiltovima koji su se nosili preko maskulinih hlača i u crnom satenskom kompletu. Opako visoke, ponekad dvodijelne čizme s prozirnom petom također su inspirirane Delfinom.

Fendi revija za jesen zimu 2023
Profimedia 

Posljednji ključni sastojak u Fendijevoj priči bio je suptilni cameo. Naime, rebrasta pletiva s trostrukom pređom koja su utiskivala grafičke blokove boja na pripijenu siluetu izvučena su iz jesenske kolekcije Karla Lagerfelda iz 1996. za kuću. 

Fendi čizme
Profimedia 

Međutim, prije revije jedan se komad posebno istaknuo na posjetiteljicama i slavnim damama - svijetloplave statement čizme s punom petom predstavljene na reviji za proljeće/ljeto. Njihovom šarmu tako nisu odoljele Courtney Love i Rita Ora, kao i francuska manekenka Cindy Bruna.