Iako je nemoguće nabrojati sve modne stilove koje možemo utjeloviti, ono što kod svakog želimo izbjeći je jeftin izgled. Bez obzira na vrstu estetike ili cijenu na odjevnom komadu, želimo odati dojam skupog.

Ako ste otvorili ovaj članak, sigurno ste barem jednom utipkali u Google nešto tipa 'kako izgledati skupo uz shopping na budžetu' ili pak birate high street dupliće omiljenih high end modnih imena. Znamo da dojam skupog često daju neutralne nijanse, monokromatska izdanja te jednostavni i klasični komadi koji praktički nikada ne izlaze iz trenda.

Ipak, možete pogriješiti i u načinu ekspresije jer određeni 'skupi' trendovi mogu izgledati jeftino ako nisu dobro izvedeni. Otkrijte na koje biste trebali obratiti više pažnje kada ih sljedeći put odjenete. 

Odbacujemo: Vinyl cipele

Nosimo: Mesh cipele

Možda je to zato što su tako očito plastične ili zato što je toliko kuća brze mode pokušalo oponašati dizajnerske modele. Umjesto njih birajte trend mrežastih cipela koji će biti veliki hit ove sezone, pogotovo balerinke. Daju sličnu vibru, ali moment koji stvara mrežasta tkanina je mnogo elegantniji. 

Mrežaste balerinke trend proljeće 2024.
Instagram (@_jeanettemadsen_) 

Odbacujemo: Poderane traperice

Nosimo: Clean traperice 

Iako znamo koliko su poderane traperice bile trendi, ne treba mnogo objašnjavati zašto za skupi izgled biramo one u potpunosti obične i jednostavne. 

Trend traperice širokih nogavica
Instagram (@sylviemus_) 

Odbacujemo: Šarene torbe 

Nosimo: Dvobojne torbe 

Prošle smo godine mogli vidjeti mnogo šarenih ili ombre torbi koje smo rado birali ili kupovali, ali na posljetku najmanje koristili jer ih je najteže kombinirati. Logično. Također, izgledaju mnogo jeftinije od onih jednostavnijih, iako to možda nisu bile.

Dvobojna torba
Instagram (@sasha.mei) 

Odbacujemo: Kropirane topove

Nosimo: Prsluke 

Prsluci su apsolutni hit ove proljetne sezone i savršena su zamjena kropiranim topovima koji su se dovoljno nosili i već su pomalo i dosadili. 

Prsluk
Instagram (@ingridedvinsen) 

Odbacujemo: Leptir dodatke 

Nosimo: Cvjetne dodatke 

Iako je riječ o trendu koji dolazi ruku pod ruku s povratkom devedesetih i Y2K, ali detalji s leptirima često mogu izgledati pomalo jeftino. Koliko god modni komad bio skup, vraća tinejdžerske uspomene i brendova koje smo nekada nosili. Probajte cvjetne detalje za malo ozbiljniji izgled. 

Cvjetni detalji
Instagram (@rubylyn_)