Ako ste na ovogodišnjoj Met Gali primijetili mnogo više kristala nego godina ranije, imate dobro oko jer je sada po prvi put Swarovski zablistao na crvenom tepihu najvažnijeg modnog događaja i to s pet jedinstvenih couture lookova.

Gotovo 130 godina Swarovski donosi fantaziju, glamur i modernost u svijet visoke mode, a njihovi besprijekorni kristali krasili su vratove nekih od najvećih svjetskih zvijezda na velikom Metu, pridonoseći nekim od najupečatljivijih viđenih lookova na stepenicama Metropolitan Museum of Art. Ali, sada je po prvi puta u povijesti brenda Swarovski zasjao na crvenom tepihu na potpuno novi način, s pet jedinstvenih couture lookova koje je oživjela kreativna direktorica, Giovanna Engelbert. Kao odgovor na dress code 'Garden of Time', Englebert je zamislila pet jedinstvenih kreacija inspiriranih začaranim vrtom opisanim u kratkoj priči J.G. Ballarda.

Swarovski na Met Gali
Instagram (@swarovski) 

Swarovski na Met Gali
Instagram (@swarovski) 

Giovanni su društvo pravila lica iz kampanje proljeće/ljeto 2024. i ambasadorice kuće - Karlie Kloss, Irina Shayk, Imaan Hammam i Anok Yai. Svaki kostim odražavao je jednu od prepoznatljivih boja kuće Swarovski - ružičastu, zelenu, plavu, žutu i bijelu - ukrašenu stotinama tisuća precizno izrezanih kristala, vezova i dragulja.

'Moja vizija je bila da naše muze utjelovljuju elemente prirode koji se nalaze u začaranom kristalnom vrtu i da se njihove haljine stope s našim nakitom. One se metamorfoziraju i postaju jedno. Željela sam unijeti istu razinu umjetnosti i kreativnosti u izgled koji donosimo našem nakitu i prikazati ljepotu prirode i radosni duh, kao i eleganciju i ekstravaganciju Swarovskog u ovom važnom trenutku za modu i pop kulturu', rekla je Giovanna Engelbert.

Karlie Kloss

Karlie Kloss utjelovila je kristalni cvijet koji u svojoj čaroliji drži vrt vremena. Njezina ružičasta haljina do poda bila je optočena draguljima iz obitelji Swarovski Florere i Millenia. Na kreaciji se tako nalazilo 60.500 kristala i 75 Florere dragulja, a za izradu je timu od pet majstora trebalo 1.600 sati.

Karlie Kloss
Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Irina Shayk

Irina Shayk predstavljala je zrak u pripijenoj haljini od kristalne mreže koja je stvarala iluziju svjetla koje klizi s njezina tijela, dodajući izgledu eteričan element. Manekenka je nosila ogrlicu Millenia i naušnice te slojeve Hyperbola i Millenia narukvica, sve od prozirnog kristala.

Irina Shayk
Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia Irina Shayk - Swarovski

Anok Yai 

Anok Yai na Met Gali je postala voda u futurističkom kombinezonu ukrašenom s 98.000 svjetlucavih ledenoplavih, safirnih i akvamarin Swarovski kristala, stvarajući iluziju kao da kaplje u kristalima. Nosila je ogrlicu iz kolekcije finog nakita Swarovski Galaxy koja je izrađena od 1050 dijamanata.

Anok Yai
Michael Stewart / INSTAR Images / Profimedia 

Imaan Hammam

Imaan Hamman predstavila je sunce u zlatnoj dvodijelnoj kreaciji kristalnog topa inspiriranog kolekcijom Gema Swarovski i satenske suknje ukrašene mješavinom od 100.000 zlatnih kristala. Imaanin izgled dodatno je uljepšao komplet Gema nakita u zlatnim nijansama.

Imaan Hammam
Dia Dipasupil / Getty images / Profimedia 

Giovanna Engelbert

Giovanna Engelbert personificirala je samu majku prirodu u haljini od smaragdnozelenog svilenog satena s perlama inspiriranom krajolikom bečkog umjetnika Gustava Klimta. Poprsje je bilo optočeno redovima zelenih degradé Millenia kristala, dok je haljina bila izvezena zelenim Gema draguljima za što je timu majstora bilo potrebno više od 900 sati za izvez haljinu s 20.000 kristala i 35.000 perli u nijansama zelene.  

Giovanna Engelbert
Dimitrios Kambouris / Getty images / Profimedia