Jučer je modna kuća Jacquemus obilježila 15 godina postojanja revijom 'La Casa' održanom na prekrasnom Capriju, točnije Casi Malaparte.

Impresivnom scenom prošetalo se 47 manekenki i manekena, pred 40 uzvanika, preko 99 stepenica. Ogrtači, odlični komadi odjeveni u zebra motiv, kontrastne kombinacije odjeće, cipela, torbi, plava kombinacija od glave do pete, prozračne haljine, espadrile kockastog vrha, a motiv koji je posebno privukao su mornarske pruge, koje su savršeno zaokružile estetiku ambijenta.

Jacquemus
Instagram (@jacquemus) 

Među četrdesetak uzvanika, reviju su uveličali i celebrityji kao što su Gwyneth Paltrow, Elodie, Aron Piper, Manu Rìos, Rosie Huntington-Whiteley, Tina Kunakey, ali i Dua Lipa koja je dan ranije održala koncert u pulskoj Areni povodom turneje 'The Radical Optimism'.

Veliku je pažnju dobila i posljednja manekenka koja je prošetala prekrasnom pistom noseći crnu lepršavu haljinu, elegantnu u svojoj jednostavnosti, uz zebra sandale i torbicu karakteristične plave boje za Jacquemus. Riječ je o Jennie, pjevačici k-pop benda Blackpink koja je prije nekoliko godina postala uvelike angažirana i u modnom svijetu. Nakon što smo je mogli vidjeti kako sjedi u prvom redu s Pamelom Andersom i Pharrellom Williamson, postala je lice kampanje za Chanel Coco Neige, a onda i potpisala višegodišnju suradnju s Calvinom Kleinom. Sada je bila dio velike priče koja je svakako postala it dio njezinog CV-ja, a ujedno i ovo bio njezin debi na modnoj pisti. 

Jennie
Courtesy of Jacquemus via Bestimage / Bestimage / Profimedia 

Jennie
Instagram (@jacquemus) 

Reviju je nosila i Deva Cassel, kći Monice Bellucci i Vincenta Cassela, koja je pistom prošetala nježnom izdanju. Ova 19-godišnja djevojka postaje sve veće lice modnog svijeta, a već je ambasadorica modnih kuća Dior i Cartier.

Jacquemus Capri revija 2024
Courtesy of Jacquemus via Bestimage / Bestimage / Profimedia 

U modnim izdanjima uzvanika pronašli smo savršenu ljetnu estetiku, dovoljno elegantnu, dovoljno posebnu, a opet jednostavnu. Naravno, sve s Jacquemusovim potpisom. 

Elodie
Piovanotto Marco/ABACA / Abaca Press / Profimedia Elodie

Tina Kunakey i Adèle Exarchopoulos
MATTEO CIAMBELLI / Sipa Press / Profimedia Tina Kunakey i Adèle Exarchopoulos

Rosie Huntington-Whiteley
MATTEO CIAMBELLI / Sipa Press / Profimedia Rosie Huntington-Whiteley

Najviše nas je oduševila Dua Lipa sa svoja dva izdanja - dvije dugačke plave haljine u nešto drugačijim nijansama kombinirane s crvenom torbicom i cipelama. Je li ovo kombinacija boja koja će osvojiti ljeto 2024.?

Dua Lipa
Aissaoui Nacer / SplashNews.com / Splash / Profimedia Dua Lipa

Dua Lipa
MATTEO CIAMBELLI / Sipa Press / Profimedia Dua Lipa