Budući da smo prije nekoliko dana i službeno ugazili u ljeto, društvene mreže već su prepune ljetnih outfita koje obožavamo. Upravo kod it djevojaka nalazimo najbolju inspiraciju za nadolazeće tjedne, ali kod svih njih obavezno vidimo jedan modni dodatak - kopču za kosu.

I to nije ništa novo. Kopče su trendi već neko vrijeme te su doživjele pravi povratak iz devedesetih (kao i mnogo toga drugoga). Još su ih prije dvije, tri godine krenule nositi slavne žene kao Kendall Jenner, Bella Hadid, Rosie Huntington-Whiteley, a i dalje su glavni alat za ležerno oblikovanje kose, pogotovo ljeti.

Kopče za kosu
Instagram (@sullivang_) 

Kopče za kosu
Instagram (@emilisindlev) 

Kopče za kosu
Instagram (@sullivang_) 

Kopče za kosu
Instagram (@sullivang_) 

Kopče za kosu
Instagram (@highishe) 

Kopče za kosu
Instagram (@highishe) 

Od onih klasičnih oblika, čini se da su voljeni i što posebniji dizajni pa tako se nose kopče u obliku voća, životinja, predmeta iz svakodnevnog života, jer kao i za sve drugo - što posebnije, to bolje.

Budući da smo sve polako prilagodili ljetu pa tako i garderobu, vadimo jarke i vesele boje koje se priliče najsunčanijem razdoblju u godini. Tako su i kopče svoj stil okrenule novoj sezoni, a to smo i više nego primijetili na TikToku i Instagramu. Naime, u svijetu kopči trenutno je broj jedan ona u obliku šarenog cvijeta. 

Podsjećaju na egzotično cvijeće koje se može nositi u kosi te su doista osvojile djevojke diljem svijeta. Osim što su idealne za odlazak na plažu, mogu se nositi i u dnevnim i noćnim varijantama za u grad. Svaku kombinaciju podignu svojom šarenom ljepotom i, zapravo, jednostavnošću dizajna. 

Mogu se stilizirati na razne načine, a iznimno je popularno nositi čak i dvije kopče odjednom, u dvije drugačije boje.

Evo kako su hit frizuru ljeta stilizirale neke od it djevojaka na društvenim mrežama.