Nije novost kako mirisi imaju nevjerojatnu moć pospremanja uspomena i sjećanja. Ponekad je dovoljan samo trenutak kako bi nas parfem vratio u neke proživljene trenutke. Ako to povežemo s ljetom, zasigurno imamo omiljene mirise koji su nam već na prvu definicija ljeta, slobode, toplih noći i dolce far niente atmosfere. Za još jedan poseban doživljaj ljeta važno je odabrati miris koji će obilježiti ljetne mjesece pred nama, a ovaj put se okrećemo mirisnim notama za muškarce. I dok sve više mrisa ne dolazi s oznakom za žene ili muškarce, već su jednako doborodošli ze jedne i za druge, ono što je važno pri odabiru vama savršenog mirisa je – doživljaj. I dok će svatko od nas miris odabrati prema osobnom doživljaju istog, nije na odmet spomenuti mirise koji su već osvojili tržište.

Ove sezone u trendu su svježe mirisne kombinacije, one pune okusa koje možemo opisati kao sočne ali ne sladunjave, poput sicilijanske naranče i citrusnih nota bergamota, zaokružene notama jantara, mošusa i pačulija, ali za bolji pregled orktijte koje su naše homme ljetne preporuke.

Louis Vuitton Afternoon Swim

louis vuitton afternoon swim
The House of Creed 

Ljeto je službeno stiglo, a s njim i luksuzni, novi miris Louis Vuittona. Note Afternoon Swima sadrže dojmljive, svježe podtonove s tragom bergamota i đumbira koji ga čine ne samo ljetnim hit mirisom, već i cjelogodišnjim klasikom.

The House of Creed Aventus

Creed Aventus
The House of Creed 

Kao i kod svih mirisa iz The House of Creed, Aventus je odabir za one koji i inače užvaju u profinjenim mirisnim slojevima. Elegantne mnote limuna, ružičastog papra, ananasa i jasmina, ovaj miris čine privlačnim i sofisticiranim.

Hermès H24 Herbes Vives

H24 Herbes Vives
hermes 

Kad bismo zamislili što bi savršeni muškarac nosio ovog ljeta, lako je zamisliti da odabere ovaj energičan i nedvojbeno muževni miris. Može se pohvaliti savršeno odmjerenom mješavinom biljnih esencija, uključujući kiselicu, konoplju i peršin, naglašenih suptilnom notom kruške.

Acqua di Parma Arancia di Capri

Acqua di Parma Arancia di Capri
Acqua di Parma 

Impresivan miris koji vas poziva da ga udahnete više puta, jer oduševljava s notama mirte, bosiljka, borovice, talijanskog limuna i jasmina stvarajući osvježavajuću energiju u cjelini.

Tom Ford Costa Azzurra

Tom Ford Costa Azzurra
tom ford 

Najnoviji parfem Toma Forda idealan je za darivanje - poklonite ga najsamopouzdanijem muškarcu kojeg poznajete, onom koji je besprijekorno odjeven do vrha i uvijek odiše atraktivnim savoir-faire. Costa Azzurra ima očaravajuću mješavinu ekstrakta hrastovine, cedra i pravog dodira mekog jantara.

Jo Malone London Cypress & Grapevine Cologne Intense

Jo Malone London Cypress & Grapevine Cologne Intense
Jo Malone London 

Ovaj novi miris lako će postati klasik. Svježa, ali drvenasta, nova kolonjska voda Jo Malone nosi opojnu fuziju čempresa i vinove loze, koja miriše gotovo poput finog sloja eukaliptusa. Dodatna napomena: ako je dovoljno dobar za Toma Hardyja i Christiana McCaffreyja, dovoljno je dobar i za svakog muškarca kojeg volimo.

Killian Blue Moon Ginger Dash

Killian Blue Moon Ginger Dash
killian 


Blue Moon Ginger Dash je dobio ime po poznatom party piću iz 1990-ih; divna aroma prožeta je akordom đumbira i votke, obavijena mekim bijelim mošusom poput kašmira koji daje malo topline.