Osim odabira savršenih destinacija za bijeg i ljetne garderobe, trenutno nas zanima koje će ljetne frizure biti glavni trendovi za 2024. godinu.

Ljeto je jedno od najzabavnijih doba godine, s najnatrpanijim rasporedima. Bilo da vam je potrebna inspiracija za look na vjenčanju, omiljeni festival u regiji ili običan dan u uredu - mi imamo odgovore. Podrazumijeva se da želimo samo frizure koje su jednostavne za održavanje i koje trenutno daju uglađen izgled (jer tko želi koristiti sušilo kad je vani vruće?)

Slavni frizer Luke Hersheson (koji se brine za kosu Dua Lipe i Emily Ratajkowski), podijelio je svoja predviđanja za trendove frizure za ovo ljeto. U nastavku pogledajte najpoželjnije ljetne frizure koje ćemo svi htjeti isprobati u nadolazećim tjednima.

Cowgirl šiške

Vrijeme je da pozdravimo cowboy-core s velikim yeehawom - jer trend neće nikuda otići ovog ljeta, kaže Hersheson. Kao što možemo vidjeti na Lauri Harrier ovdje, u fokusu su šiške koje podsjećaju na takozvane curtain bangs, ali ovaj put s malo mekšim, divljim izgledom koji bolje odgovara prirodnim teksturama. Sabrina Carpenter jedna je od inspiracija za isprobavanje ovog izgleda što prije. I da, jednako su šarmantne kada ih nosite s podignutom kosom.

Polu-podignuta, polu-spuštena

Sljedeći prijedlog je ova low maintenance frizura za toplo vrijeme koja će u nekoliko sekundi upotpuniti vaš izgled - pogotovo ako koristite neke chic dodatke za kosu. I dok su mašne definitivno i dalje u trendu, ovog ljeta jedan od najboljih načina za postizanje efekta Francuskinje su jedna ili dvije mini ukosnice.

Old money bob frizura

Dok smo prošle godine uživali u ravnim bob frizurama do brade koje su zavladale salonima, 2024. pozdravljamo dulje i bujnije varijante u obliku old money bob frizure, također viđene na Zendayi tijekom njezine press turneje za film Challengers. Frizura je savršena za one koji su već skratili kosu iznad ramena te je žele osvježiti.

Baby pletenice

Nakon što smo ih primijetili na Hailey Bieber, dječje pletenice se pojavljuju kao sve popularnija preporuka na našim feedovima na društvenim mrežama, a Hersheson predviđa da će biti veliki hit ovog ljeta. Postoji više načina da ih stilizirate, bilo da odlučite isplesti samo dva pramena koja uokviruju vaše lice ili ih kombinirate kroz kosu - mogućnosti su beskrajne. Posebno dobro izgledaju u kombinaciji s beachy valovima.

Frizura srednje duljine

Frizura srednje dužine idealno je prijelazno rješenje za one koji žele promijeniti svoju dugu kosu, a da je ne skrate ili za one koji su se odlučili na kratku frizuru i žele je pustiti da raste. Dobra vijest je da je kosa srednje dužine ponovno u modi. Ako ste prošle godine nosile bob, samo pronađite frizera koji vam može pomoći da je malo dotjerate i faza neugodnog izgleda izrasle kose prestati će postojati.

Beach waves

Beach waves bezvremenska su frizura koju ćemo birati svako ljeto. Međutim, sada postoji mnogo načina da postignete ovaj izgled bez potrebe da kročite nogom na plažu. Upotrijebite pjenu za kosu kako biste pomogli u oblikovanju i dali svojoj kosi prirodan pokret.

 Izvor: Elle.rs