Ljetna moda je lepršava i opuštena, ona koja se lako iz dnevne pretvara u večernju, a u čemu veliku ulogu imaju boje i print motivi. Bez obzira jeste li modni minimalist, osoba koja ljeto provodi u monokromatskim kombinacijama, sigurno u ovom razdoblju reagirate i na one uzorke koji možda nisu u potpunosti vaš cup of tea.

Uz točkice, floralni uzorak, leopard i zebra te prugice, ovog ljeta jako je istaknuta ljubav prema gingham printu, a čini se da smo na društvenim mrežama dobili i cijeli novi pojam Gingham Girl Summer.

Retro motiv koji obožavamo, uzorak duge prošlosti koja ga je učinila slavnim - od Judy Garland u Čarobnjaku iz Oza preko Katharine Hepburn u Priči iz Philadelphije do Margot Robbie u prošlogodišnjem hitu Barbie. Brigitte Bardot je toliko voljela gingham uzorak da se udala u njemu. Uzorak je vječni favorit, pogotovo ljeti kada sam pogled na preslatke kvadratiće priziva vizije piknika za vrijeme sunčanog dana, vrtnih zabava, slastičarnica... Budi nostalgiju, ali ne izgleda kao kostim. Riječ je o klasiku za toplo vrijeme, a čak ga i djevojke generacije Z prihvaćaju objeručke.

Gingham uzorak
Instagram (@frankiesbikinis) 

Gingham uzorak
Instagram (@frankiesbikinis) 

Trenutno se jako dobro nadovezuje na već rašireni cottagecore modni trenutak koji vlada na društvenim mrežama kao i Garden Girl estetiku koja je osvojila TikTok.

Uzorak je definitivno trenutno najviše voljen na popularnim haljinama koje su dobile i svoj naziv - sundress haljine koje krasi ženstveni dizajn, materijali poput pamuka i lana, opušteni i lepršavi broj, često i volančići. Također, vidimo porast popularnost uzorka na badićima, a što je veći pokazatelj ljetnog trenda od toga. 

Gingham uzorak
Instagram (@frankiesbikinis) 

Gingham uzorak
Instagram (@frankiesbikinis) 

Gingham uzorak
Instagram (@haileysani) 

Uzorak je jednako privlačan na mini suknji ili vrućim hlačicama za 'Summer in Saint Tropez' vibru, a odlično se slaže i s trenutno velikim trendom - maramama za glavu.

Ljubitelji ginghama, sada je pravo vrijeme da iz ormara izvadite svoje omiljene vintage komade.