Društvene mreže (pogotovo TikTok) danas su idealna platforma za rađanje i kreiranje novih trendova. Upravo tamo možemo pronaći najviše inspiracije, najkreativnije ideje i najraznovrsnije načine za realizaciju bilo kojeg noviteta.

'Problem' je što se takvi trendovi šire nevjerojatnom brzinom, a onda isto tako i nestanu te ih zamijeni nešto novo. Nisu ekonomski isplativi i propagiraju tzv. fast fashion koji je danas dio suvremenog potrošačkog društva.

Ipak, bez obzira na kratkotrajni vijek trendova s društvenih mreža, u posljednje vrijeme pojavio se jedan koji je čak i veoma sladak te ima potencijala da traje dulje i da ga nosimo u sljedećim sezonama.

Garden Girl trend
Instagram (@natalieelewiss) 

Garden Girl trend
Instagram (@natalieelewiss) 

Riječ je o trendu 'Garden Girl', a pretraživanja povezana s vrtnom estetikom počinju rasti na mnogim platformama - na Pinterestu za 34% u odnosu na prošli mjesec ('Farm Life' se povećao za 27%). Na TikToku 'Garden Tok' je veći za 30%, a 'Garden Girl' na Instagramu već broji više od 180 tisuća postova.

Garden Girl trend
Instagram (@sallyomo) 

Garden Girl trend
Instagram (@rayan.xasan) 

Dakle, čini se da ćemo u nadolazećem razdoblju voljeti seosku modu, cvjetne uzorke, romantične haljine, ukratko - cottagecore, jednostavan život, tradiciju, vrtlarenje... Riječ je o bezvremenskoj kvaliteti koja, iako je trenutno hit, traje i kasnije upravo zbog dobrih materijala i jednostavnih krojeva.

Garden Girl trend
Instagram (@phamgela) 

Garden Girl trend
Instagram (@poppyalmond) 

Garden Girl trend
Instagram (@sarahjanebea) 

Garden Girl trend
Instagram (@sallyomo) 

Ključne komponente stila uključuju haljine s čipkanim ili vezenim detaljima, lepršave suknje, korzete ili steznike, mašne, puf rukave, šešire, pletene torbe i druge romantične elemente. Komadi su prozračni i lagani, nježnih nijansi, cvjetnih i kariranih uzoraka, a vidimo sličnosti i s nekadašnjim vremenskim razdobljima (viktorijansko doba). 

Za ljubitelje seoskog načina života, vrta i prirode, Garden Girl trend je win-win situacija.