Često pišemo i govorimo o trendovima koji se u posljednje vrijeme intenzivno vraćaju iz devedesetih i ranih 2000-ih. Što se događa da ih generacija Z toliko voli i prihvaća, teško je reći, budući da su onima koji su živjeli u tadašnje vrijeme većinom dozlogrdili.

Jedan od takvih trendova definitivno su capri hlače čiji povratak budno pratimo već neko vrijeme i čini se da su sada doista postale it modni komad. Još su ih prošle godine počele nositi znane nam trendseterice Bella Hadid, Kendall Jenner ili Lily Rose-Depp, kao i brojne stylish Instagram djevojke, a i slavne modne kuće kao Jacquemus ili Chanel uvrstile su ih u svoje kolekcije. Svejedno, nije se činilo da će dosegnuti preveliku popularnost.

Ipak, prevarili smo se, a capri hlače su sada svuda oko nas.

Kontroverzan i iznimno nostalgičan trend ima svoj karakterističan izgled koji, mora se priznati, ne stoji svakome. Zapravo, rijetko kome dobro stoji. Duljina capri hlača do ispod koljena laska visokim i vitkim ženama dugih nogu (i ne jakim listovima), stoga vrlo lako 'reže' figuru i vizualno je širi.

Capri hlače
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Ako ste sretnici kojima capri hlače pristaju, onda imate zavidan dijapazon opcija kako ih nositi. Bella Hadid je, primjerice, to odlično odradila uz pomoć stilistkinje Molly Dickson. Iako su danas popularne i u širokim varijantama, kao i obliku trapera, Bella je odabrala one koje su definitivno broj jedan - capri tajice.

Capri hlače
JosiahW / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Vrlo jednostavan kroj, pripijene i sežu do točno ispod koljena. Uparila ih je s Guizio bijelim romantičnom krop topom, Coach Brooklyn Shoulder Bag 39 torbom i Sandy Liang Thong Mule 90 natikačama za pravi 90's look koji na njoj izgleda famozno.

Trenutno su dostupne u brojnim high street dućanima, u raznim modelima, bojama... Donosimo vam neke. 

Capri hlače
Zara 

Capri hlače
Zara 

Capri hlače
Zara 

Capri hlače
Zara 

Capri hlače
Mango 

Capri hlače
Mango 

Capri hlače
Mango 

Capri hlače
Mango