1951. godine rođena je balon haljina - kompletna suprotnost svemu što je do tada postojalo i što su nosile žene tog doba. Cristóbal Balenciaga morao je napraviti nešto zbog čega će se istaknuti i u tome je i više nego uspio.

Danas, više od 70 godina nakon, balon haljine (i suknje) ponovno su doživjele svoj procvat i iznimno su voljene u ljetnoj sezoni. Veoma specifične u svom dizajnu, balon haljine dolaze u mini, midi i maxi verzijama, a zbog svog izgleda, zahtjevaju vrlo malo dodataka i stiliziranja - same po sebi su jako chic i stylish te je lako s njima pretjerati.

Trenutno su najviše naglašeni modeli niskog struka (drop waist) i s korzetom, najčešće u mini verzijama te u kombinaciji bijele i crne boje. Od materijala lan i pamuk kao idealni su za ljeto, pogotovo zbog same prozračnosti modela. 

Obožavaju ih nositi i it djevojke, a znamo i da ju je Hailey Bieber nedavno kombinirala kao večernji styling uz mokasinke. Balon haljine jako podsjećaju i na modu osamdesetih, što nimalo ne čudi budući da znamo da se sve voli vraćati. Balon modele mogli smo vidjeti još na nedavnim modnim pistama koje su najavile njihovo nošenje i u jesenskim i zimskim danima, a tako su ušle i u ponudu high street dućana. 

Donosimo vam pet modela iz mnogima omiljene Zare, a neki od njih su trenutno na popustu kao dio ljetnog sniženja. 

Balon haljina
Zara 

Balon haljina
Zara 

Balon haljina
Zara 

Balon haljina
Zara 

Balon haljina
Zara