Glumica Blake Lively trenutno je na svojoj turneji povodom premijere novog filma 'It Ends With Us', a svakim pojavljivanjem na crvenom tepihu servira nam modna izdanja koja apsolutno obožavamo.

Žena koja se uvijek odijeva savršeno i gotovo nikada ne griješi, zna kako izgledati najbolje u prostoriji, a uz njezin nevjerojatan modni izričaj, tu je i vječni prirodni beauty glam i divna kosa koju je sada i službeno iskoristila za lansiranje brenda za njegu i oblikovanje kose Blake Brown. 

Nakon nekoliko dana kanaliziranja svoje on-screen ličnost u jaknama obloženim buketima Christophera Johna Rogersa i cvjetnim haljinama posutim laticama Dauphinette, Blake je odlučila zaroniti u arhivu butika Tab Vintage u Los Angelesu za svoje posljednje promotivno pojavljivanje.

Blake Lively
Photo Image Press / Zuma Press / Profimedia 

Tako je za finale u New Yorku odabrala kultnu haljinu iz Versaceove kolekcije za jesen 2002. godine, presvučenu šljokicama u ružičastoj, žutoj, plavoj i ljubičastoj boji. Nešto između 'gole' haljine i još jedne floralnog tipa, riječ je o kreaciji na jedno rame, midi duljine do nešto iznad gležnja, a ako se nekome učinila poznatom, to je zato što i jest.

Blake Lively
Photo Image Press / Zuma Press / Profimedia 

Riječ je o haljini koju je Britney Spears nosila na Versaceovoj modnoj reviji te jeseni 2002. godine te se fotografirala s Donatellom Versace. 'To je prava Britneyina haljina. Trebala bi biti u Smithsonianu ili Metu. Ali, na meni je i osjećam se presretno', rekla je glumica.

Da slavni vole nositi vintage komade nije ništa pretjerano nova vijest. Često možemo vidjeti 'rekonstrukcije' izgleda koji je već netko nosio godinama unatrag, kao inspiracija, ali i kao posveta nekome. Bella Hadid savršeno je utjelovila vintage modu na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Cannesu, a to je pokazala i Naomi Campbell koja je tada nosila haljinu koju je nosila i na Chanelovoj reviji 1996. godine.

Butici kao Tab Vintage, Shrimpton Couture ili Aralda Vintage povezani su sa stilistima slavnih kao što su Law Roach i Molly Dickson te im mogu ponuditi desetljećima stare arhivske komade za izdanja njihovih klijenata. Vintage je in, kako u svijetu slavnih, tako i svijetu društvenih mreža i mikrotrendova koji se tamo rađaju. I moramo reći - doista obožavamo taj trend.