Naomi Campbell - što drugo reći nego ikona.

Sinoć je održana druga večer Filmskog festivala u Cannesu, a u fashion je izričaju definitivno glavnu riječ držala slavna manekenka. Crvenim je tepihom premijere filma 'Furiosa: A Mad Max Saga' Naomi prošetala u Chanelovoj crnoj uskoj haljini s mesh dijelovima i naramenicama od perlica.

Naomi Campbell Cannes 2024
Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Naomi Campbell Cannes 2024
DGP/imageSPACE / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Uz nju je bio i Law Roach, trenutno možda i najpoznatiji kao Zendayin stilist, koji ju je odjenuo za ovu priliku i napravio najbolji mogući potez.

Naime, riječ je o kreaciji koju je Naomi već originalno nosila 1996. godine na Chanel Haute Couture modnoj reviji kolekcija jesen/zima. Od tada, promijenile su se samo dvije stvari - ovoga puta nije nosila kratki bob već dugačke kovrče te nije nosila crnu slip podstavu haljine zbog čega joj se sada vidjelo donje rublje. Drugo sve, kao i Naomin nevjerojatan izgled, izgleda netaknuto.

Naomi Campbell Cannes 2024
Castel Franck/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Naomi Campbell Chanel 1996.
Pierre VERDY / AFP / Profimedia 

Riječ je o vintage komadu Karla Lagerfelda koji je ponovno oživio nakon 27 (gotovo 28) godina kada je prvi put viđen na pisti, a Naomi ga nosi kao i prvoga dana.

Ove godine, u konkurenciji za prestižnu nagradu Palme d’Or takmiči se 19 filmova:

The Apprentice - Ali Abbasi
Motel Destino - Karim Ainouz
Bird - Andrea Arnold
Emilia Perez - Jacques Audiard
Anora - Sean Baker
Megalopolis - Francis Ford Coppola
The Shrouds - David Cronenberg
The Substance - Coralie Fargeat
Grand Tour - Miguel Gomes
Marcello Mio - Christophe Honoré
Caught By The Tides - Jia Zhang-Ke
All We Imagine As Light - Payal Kapadia
Kinds Of Kindness - Yórgos Lánthimos
L’amour Ouf - Gilles Lellouche
Wild Diamond - Agathe Riedinger
Oh Canada - Paul Schrader
Limonov - The Ballad - Kirill Serebrennikov
Parthenope - Paolo Sorrentino
The Girl With The Needle - Magnus Von Horn

Velika očekivanja idu upravo na 'Megalopolis', logično, koji označava veliki povratak legendarnog redatelja u filmsko stvaralaštvo s projektom na kojemu radi od osamdesetih godina prošlog stoljeća. 

'The Apprentice' Alija Abbasija, koji istražuje rani poslovni period Donalda J. Trumpa u osamdesetima, kao i 'Bird' Andree Arnold koji prikazuje dvanaestogodišnju djevojčicu koja živi u siromaštvu u Velikoj Britaniji, također izazivaju veliku pažnju. Također, 'Kinds of Kindness' s Emmom Stone i Williamom Dafoem, obećava uzbudljivi ponovni susret nakon njihove nedavne suradnje u redateljevom filmu 'Poor things'.

Prošlogodišnja dobitnica Zlatne palme bila je Justine Triet koja potpisuje 'Anatomy of a Fal'. Ona je treća redateljica koja je osvojila ovu nagradu - prethodne dobitnice su Jane Campion i Julia Ducournau. Justine je također bila jedina žena u užem izboru za najbolju režiju na ovogodišnjoj dodjeli Oscara.