Da je netko prije godinu dana rekao da će ikonični outfiti Adama Sandlera biti zaštitno lice velikog prijelaznog jesenskog trenda, rijetko bi tko povjerovao. Ali čini se da je sve moguće. Baggy kratke hlače, ili još bolje jorts, vratile su se ovog ljeta, a njihovoj popularnosti još nije došao kraj. Naravno, kratke hlače nikad nisu izašle iz mode, ali postoji želja za duljim rubovima i opuštenijim krojevima što je pomalo neočekivano i super nostalgično.

Dok ulazimo u jesen, široke kratke hlače nalaze se na repertoaru.

Jorts za jesen 2024
Instagram (@rubylyn_) 

Jorts za jesen 2024
Instagram (@linda.sza) 

Jorts za jesen 2024
Instagram (@nlmarilyn) 

S prvim tjednima rujna ne ulazimo odmah u hladnije vrijeme, tako da će jorts vjerojatno dobro doći s kretanjem nove sezone. Osim toga, mnogo je više u trendu širokih kratkih hlača od tipičnog street stlylea Gen-Z outfita. Jorts daju ležeran izgled uredskom odijevanju, a tako popularne sportske kratke hlače još su jedna zabavna verzija trenda.

Šire, duže kratke hlače ponovno su se uvukle u ciklus trendova uz pomoć stiliziranih slavnih osoba poput Gigi Hadid i Hailey Bieber koje su dokazale da nekada dosadan komad može imati i chic moment. S njma se može postići Dad-core vibra, ali na nešto sofisticiraniji način.

Jorts za jesen 2024
Eric Kowalsky / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Naravno, ne možemo govoriti o ovakvom tipu hlača i cjelokupnom stilu, a da ne spomenemo Adama Sandlera. Odjevna formula komičara prevelike majice kratkih rukava i košarkaških hlačica idealna je u smislu udobnosti, ali neki će reći previše ležerna za modno osviještenije među nama.

Jorts za jesen 2024
Jason Howard / INSTAR Images / Profimedia 

U jesen, sve je u udobnom odijevanju prema vremenu. Postoje svježija jutra, topla poslijepodneva, vedre noći i kišne čarolije koje dopuštaju razne mogućnosti stiliziranja, a to je mjesto gdje vrećaste kratke hlače dobivaju svojih pet minuta. Srednje dužine dodaju malo veću pokrivenost od tradicionalnih kratkih hlača od trapera, a široki kroj dodaje opušteni 'ljeto još nije gotovo' osjećaj.