Ravne cipele posljednjih su godina doživjele pravu renesansu - koliko god volimo zabavne potpetice, sigurni smo da govorimo u ime većine kada kažemo da je pravo olakšanje vidjeti kako praktične cipele postaju modni imperativ. Dok su balerinke i mrežaste Mary Jane bile u fokusu tijekom ljetnih mjeseci, s promjenom sezone dolazi i promjena obuće. Prema onome što vidimo na Instagramu i Tjednima mode, klasične mokasinke ostaju must-have komad i za jesen 2024.

Možda jesu klasične i već viđene, ali mokasinke nikako nisu dosadne. Diskretno elegantne, ove svestrane ravne cipele mogu podići i najjednostavniji look te unijeti sofisticiranu notu u ležerne outfite. Drugim riječima, učinit će da kombinacija vaših omiljenih jednostavnih komada izgleda besprijekorno cool.

U nastavku donosimo pet kombinacija s mokasinkama koje ćemo ove jeseni rado rekreirati.

Hlače na crtu + dugačak kaput 

Ovaj outfit prvenstveno se temelji na dobrim krojevima, a nosiv je u različitim prilikama, od posla do vikenda. Tu su svi basic komadi za jesen, a smeđe mokasinke od brušene kože savršeno zaokružuju ovaj ugodan jesenski look.

Suknja + kardigan

Za one jesenske dane kada je vrijeme posebno blagonaklono, kombinacija suknje i mokasinki odličan je izbor. Smatrajte ovo modernom, odraslom verzijom školskog stila.

Traperice + baloner

Kad bismo morali smisliti jedan klasični britanski izgled s mokasinkama, to bi bio taj. Traperice, majica i trench kultni su jesenski outfit, a mokasinke cijeli look čine puno elegantnijim.

Mini haljina + kožni baloner

Glomazne mokasinke sjajan su način da svoju omiljenu mini haljinu nosite tijekom dana. Dugačak kožni baloner upečatljiv je komad koji uvijek izgleda trendi i cool, a to je ono čemu svi težimo, zar ne?

Široke hlače + jakna od brušene kože

Jesenski stil podrazumijeva slojevito odijevanje, a ovo je samo jedan od načina da to učinite. Mokasine od brušene kože i opuštene krojene hlače savršen su spoj, posebno u kombinaciji s odgovarajućom jaknom.

 Izvor: Elle.rs