Skandinavke se, uz Francuskinje, u posljednje vrijeme smatraju najotmjenijima na svijetu, a nije teško razumjeti zašto. Nevjerojatan je njihov smisao za minimalističke modne kombinacije, baš kao i za kombiniranje klasičnih komada. Od jednostavnih haljina preko oversize pletiva, pa sve do hrabrog izbora boja i silueta – uvijek izgledaju chic, bez puno truda.

Ove modne dame tvrde da ne smijemo podcijeniti snagu cipela i da ih nikada ne biramo na brzinu. No, kako im ne bi oduzimale puno vremena, uvijek igraju na sigurno i odlučuju se za klasične cipele - one koje su uvijek u modi, dovoljno udobne i raznovrsne za kombiniranje. Upravo iz tog razloga u njihovim ormarima dominira ravna obuća, poput balerinki i tenisica.

U nastavku otkrijte 5 klasičnih modela cipela koje Skandinavke nose uz sve!

1. Balerinke

Možda su sinonim za francusku modu, ali balerinke su podjednako zastupljene u ormarima modnih Skandinavki.

2. Slingback cipele

Elegantne i uzdignute cipele s remenom savršeno se uklapaju u minimalističku stranu skandinavske estetike.

3. Tenisice za trčanje

Skandinavke preferiraju casual stil više nego bilo koji drugi, zbog čega je toliko njihovih odjevnih kombinacija usredotočeno na tenisice. Trenutno su najpopularnije sportske tenisice za trčanje koje se mogu kombinirati i uz najsofisticiranije komade poput satenske suknje.

4. Mary Janes

Ne, nisu nam dosadile. Ključni trend sezone dolazi u različitim verzijama i bojama (ali nikad bez remenčića!), a najčešće ih viđamo skao model s potpeticama.

5. Klasične čizme

Sezona čizama je pri kraju, ali u svakoj kolekciji cipela ima mjesta za jedan bezvremenski par u crnoj boji. Jednostavne linije s četvrtastim ili špicastim vrhom u kombinaciji s dugim i širokim crnim hlačama? Zvuči kao skandin savršen spoj!

Izvor: Elle.rs