Nedavna govorkanja pokazala su se istinitim, Gabriela Hearst nakon tri godine odlazi iz modne kuće Chloé, s mjesta kreativne direktorice. Tu je vijest danas potvrdio i sam brend. Njezina posljednja kolekcija ona za proljeće/ljeto 2024., bit će predstavljena , 28. rujna 2023. u sklopuTjedna mode u Parizu.

Svoju prvu kolekciju za Chloé (u vlasništvu švicarskog konglomerata luksuznih brendova Richemonta) predstavila je u ožujku 2021., a kroz svaku kolekciju bila je vidljiva i njezina posvećenost održivosti u čemu je imala i snažnu podršku predsjednika i izvršnog direktora Riccarda Bellinija. Tvrtka je svojim poslovnim usmjeravanjem zaslužila status B Corp u listopadu 2021. (B Corp Certification, važna oznaka koja ukazuje kako poduzeće ispunjava visoke standarde učinka, odgovornosti i transparentnosti vezanim uz primanja zaposlenika, dobrotvornih davanja do održive prakse opskrbnog lanca i ulaznih materijala), usmjerila brend u smjeru modne održivosti te opipljivih rezultata mjerenja društvenog utjecaja, te su kao konačni rezultat i prihodi snažno porasli.

Nedavno je Hearst s puno emocije surađivala i na prvoj capsule kolekciji ženske odjeće s Atelierom Jolie, novim modnim brendom Angeline Jolie, koji ističe rad malih obrtnika i umjetnika te za svoj rad koristi reciklirane te neiskorištene tkanine i materijale.

U objavi za medije Riccardo Bellini je izjavio: “Gabriela je unijela veliku energiju i dinamičnu kreativnu viziju u Chloéu, pridonoseći razdoblju značajnog napretka i ispisujući snažno novo poglavlje u priči naše kuće. Veselim se predstavljanju kolekcije za SS24 kao vrhuncu njezinog Chloé putovanja, koje će biti slavlje radosti i kreativnosti. Želim joj puno uspjeha i sreće dok se usredotočuje na svoj sljedeći kreativni pothvat.”
Za sada brend nije potvrdio tko će doći na mjesto Gabriele Hearst.