MODA NIKADA NIJE BILA DOSTUPNIJA: 5 najpopularnijih second hand stranica za online kupnju luksuzne odjeće

Iz godine u godinu sve ih je više, a ponuda sve bogatija.

/ Shutterstock Editorial / Profimedia

Nema sumnje da je kupnja rabljene odjeće posljednjih godina postala sve popularnija. Jedan od razloga sigurno je i povećana svijest o utjecaju proizvodnje i odlaganja odjeće na okoliš i emisiju CO2.

Srećom, sve je više dostupnih online stranica za preprodaju koje čine održivu kupnju lakšom nego ikada. Donosimo vam nekoliko najpopularnijih web stranica za kupovinu second hand odjeće.

/ Shutterstock Editorial / Profimedia 

eBay

Naravno, na prvom mjestu vjerojatno i najpopularniji eBay. Na njemu možete pronaći sve od torbica do tenisica, a izbor je uvijek i više nego bogat.

Hardly Ever Worn it

Osnovan 2012. godine, Hardly Ever Worn It pokrenula je Tatiana Wolter-Ferguson zajedno s majkom Sharon i sestrom Natalyjom kada su shvatile da imaju previše stvari u ormaru koje jedva nose (odakle i inspiracija za ime). Od Chanelovih haljnica, do Jacquemusovih torbica, stranica je puna svega i svačega što jedva čeka pronaći svoj novi dom.

Vestiaire Collective

Osnovan 2009. godine, ovo je najveća europska stranica za prodaju luksuzne odjeće, a više od 25 tisuća komada dodaje se u kolekciju na dnevnoj bazi.

Depop

Riječ je o možda najomiljenijem portalu generacije Z, a sadrži pregršt komada iz vremena Y2K. Stranicu je odobrila i sama Bella Hadid, a mnogima je i samo to dovoljno da ga posjete. 

Reluxe

Osnovala ga je stilistica Clare Richardson u veljači 2022. godine, a omogućuje najluksuznije komade koji stižu iz ormara najstylish žena, kao i brendovi kao što su Prada, Balenciaga, Celine...