Sat vrijedan milijun dolara: Na aukciju dolazi komad koji je slavni Steve McQueen nosio tijekom snimanja filma Les Mans

Prije aukcije sat Hauer Monaco će biti izložen na atraktivnim izložbama.

Solar Productions/All Film Archive / Mary Evans Picture Library / Profimedia

Među raznolikom tipovima kolekcionara posebno se ističu onu koji posjeduju kolekcije satova izuzetne vrijednosti. Za njih je svaka vijest o dospijeću nekog kultnog vintage modela od velikog značaja, a ovih je dana u središtu pažnje jedinstveni model.
Naime, slavna aukcijska kuća je najavila kako će se uskoro u aukciji vrijednih satova naći kultni sat Stevea McQueena 'Le Mans' Heuer Monaco kao dio Heuer Champions linije.

SOLAR-CINEMA CENTER - Album / Album / Profimedia 

Cinema Center Films / National G / AFP / Profimedia 

Ovaj sat je poseban izgledom, performansama; poseban po amblematičnom kućištu četvrtastog oblika, ističe se sivo-plavim brojčanikom koji stvara upečatljiv kontrast s bijelim detaljima. Tu su i crveni detalji koji ukrašavaju kazaljke i oznake sata, a privlači i činjenicom kako je to onaj sat koji je Među legendarni trkač Steve McQueen nosio tijekom snimanja filma Le Mans 1971. godine.

TAG Heuer / Ferrari / Profimedia 


Procjenjuje se da će postići vrijednost između 500.000 i 1 milijun dolara, a zanimljivo je kako će ovo biti prilika vidjeti sat uživo nakon više od pedeset godina i to na izložbama ovih dana u Kaliforniji te početkom prosinca u New Yorku, dok će se sama aukcija dogoditi 11. prosinca ove godine.

Ako i niste ljubitelj satova i aukcija, ovaj je primjerak odličan podsjetnik da na svoju listu filmova dodate kultnu, staru ali i noviju verziju filma Les Mans.