Clare Waight Keller i Uniqlo: Potvrđeno je, britanska dizajnerica je kreativna dirketorica japanskog brenda

U njezinom životopisu se ističe rad za luksuzne modne kuće Givenchy i Chloé.

Uniqlo

Jesen je savršeno doba za promjene i nove početke, a ove godine oči modne scene posebno su uprte u modne kuće i dizajnerska imena koja bi se mogla naći u kombinacijama za preuzimanje prestižnih pozicija kreativnih direktora. Zato pažnju privlači vijest kako je dizajnerica Clare Waight Keller imenovana kreativnom direktoricom Uniqla, japanskog modnog brenda koji je osnovan još 1984. godine a koji poslovanje temelji na kvaliteti ali i cjenovnoj pristupačnosti.

Sigurni smo da ste upoznati i s činjenicom kako je Uniqlo praktična torba ona koju platforma The Lyst u godišnjem osvrtu za 2023. proglasila najpopularnijom torbom s niskom cijenom koštanja, čemu je doprinjela popularnost stečena na TikToku.

Uniqlo 

Tome je prethodila uspješna kolekcija Uniqlo: C lansirana prošlog rujna, a ova nova uloga proširuje njezin utjecaj na cjelokupni modni program brenda, uključujući i omiljene osnovne artikle koje ovaj brend i čine mega popularnim diljem svijeta. Clare Waight Keller u objavi brenda ističe kako će Uniqlovom asortimanu doprinijeti novim elementima koji će u velikom lancu biti dostupni svaka dva mjeseca, s naglaskom na razvoj palete boja, više ženstvenih detalja, printova i trendi silueta u ženskoj kolekciji.

Ističe važnost bezvremenskih komada uz nove, modno napredne dizajne, kao i odličnih traper modela, a u tome će joj zasigurno od velike važnosti biti iskustvo koje je stjecala radeći za modne kuće Givenchyju i Chloé. Podsjećamo kako je dizajnerica za vrijeme rada u Givenchyju dizajnirala vjenčanicu Meghan Markle. Kao posebna poslastica za jesen najavljena je i kolekcija ravnih cipela, koje sama dizajnerica smatra osnovnim dijelom mode koja ukazuje na udobnost i kvalitetu.

Uniqlo 

Uniqlo 

Uniqlo 

Uniqlo 

Uniqlo 

Uniqlo 

Uniqlo 

Uniqlo 

Kolekcija je snimljena u Londonu, u sklopu Barbican Centra, arhitektonskog bisera Londona, a dizajnerica za sezonu pred nama ukazuje kako se nosi – slojevitost. Košulje, lagani kašmir, lagani kaputi, koji su prilično lagani, sve slojevito kako bi oblikovali jesensku modernu siluetu.