ZAVIRITE U AUTOBUS ZA TURNEJU KAKAV JOŠ NISTE VIDJELI: Rick Owens i Moncler nastavljaju suradnju na neobičnom projektu

Rick Owens i Moncler nastavljaju suradnju, ovoga puta u obliku dizajniranja autobusa za turneju

rick owens

Nakon suradnje na Maya jakni, povodom njezine 70. godišnjice izlaska, Rick Owens je u Moncleru održao aktivaciju "The Art of Design", ekstravagantni događaj uživo tijekom londonskog Tjedna mode. Gosti su dočekivani na plesnom podiju na otvorenom i pozvani su da iskuse personaliziranu kapsulu za spavanje koja izgleda poput space shuttlea.

rick owens 

Koristeći istu futurističku estetiku i van spomenutog događaja, Owens trenutačno radi s Monclerom na izradi personaliziranog autobusa za turneju koji bi trebao proći kroz Nevadu, zaustavljajući se pokraj legendarnih land art djela američkog umjetnika, kao što su "Double Negative" i "City".

rick owens 

Autobus pune veličine s V8 dizelskim motorom napravljen je u suradnji s tvrtkom Iveco Italia. Sretnici koji se njime budu vozili imat će priliku boraviti u dnevnom boravku presvučenim viškom deka francuske vojske i teškom pamučnom biokožom. Mala kuhinja i kupaonica obloženi su industrijskim nehrđajućim čelikom s instalacijom gornje rasvjete, dok su spavaća soba i ormar izolirani i tapecirani u skladu s dnevnim boravkom. Bang & Olufsen TV postavljen je u dnevnom boravku s pripadajućim ozvučenjem koji dopire u svaki kutak prostora.

rick owens 

Više detalja dostupno je na web stranici Ricka Owensa.