Znate li kako je Mercedes-Benz G Wagen razvijen je na zahtjev iranskog šaha, glavnog dioničara Mercedesa u 70-ima, te da se kroz desetljeća dokazao kao učinkovito i pouzdano vozilo koje nema problema s bilo kojim terenom? Danas je G-klasa poznata kao luksuzni automobil ali i ona koja je upravo otvorila pogled u budućnost najnovijom suradnjom s Monclerom čiji je pokretač ove Gorden Wagener, direktor dizajna Mercedes-Benza, koji je na čelu od 2002. godine te koji je dizajnirao je sve od modela AMG-One do A-klase.

mercedes moncler project mondo g
Mercedes-Benz 

mercedes moncler project mondo g
Mercedes-Benz 

mercedes moncler project mondo g
Mercedes-Benz 

Vizuali u kojima uživamo predstavljeni su pod nazivom Project Mondo G, i rezultat su spoja svjetova Mercedesa i Monclera. Model ima karakterističnu karoseriju G-klase (ovaj put istrošenog dojma) dok su kotači i krov odjeveni u popularne Moncler pufer jakne. Kreiranje modela je trajao više od godinu dana a Project Mondo G teži čak 2,5 tone.

mercedes moncler project mondo g
Mercedes-Benz 

“Zamislili smo automobil koji bi sudjelovao u svemirskoj misiji. Materijali Moncler pufer jakne podsjetili su me na svemirske letjelice i satelite, pa smo odlučili pronaći nešto futurističko, elemente za svemirske letjelice i kombinirati to s onom našom starom letjelicom, G. Te s time napraviti kontrast. Cijeli automobil je u znaku kontrasta” pojasnio je Gorden Wagener.

mercedes moncler project mondo g
Mercedes-Benz 

Ovo nije prvi put da Mercedes-Benz ostvaruje zanimljive suradnje jer za njih proizvodnja vrhunskih automobila nije dovoljna. Unazad nekoliko godina Mercedes se dvaput udružio s (preminulim) Virgilom Ablohom, prvo na G Wagonu, a potom i na Maybach konceptu. Zanimljiva je i poveznica ove suradnje, ona između Monclera i Pharrella Williamsa koji je zasjeo na mjesto kreativnog direktora muške mode brenda Louis Vuitton (naslijedio je Abloha), a koji ujedno stoji i iza suradnje s Monclerom na najnovijoj kolekciji.

mercedes moncler project mondo g
Mercedes-Benz 

Sve je to dio zanimljivih odluka koje luksuzne brendove čine još atraktivnijim što potvrđuju i riječi Wagenera: "Mi smo globalni proizvođač luksuza. Moja uloga kao glavnog dizajnera je izgraditi luksuznu marku koja nadilazi automobilsku industriju i koja se povezuje s drugim poljima luksuza – u ovom slučaju s modom. Mislim da je dobro uključiti te utjecaje iz drugih područja dizajna i luksuza u naš rad.”