PRIJENOSNI URED, PRIVREMENI SMJEŠTAJ ILI MINI KUĆA: Ova prijenosna višenamjenska kapsula prilagođava se vašim željama

Prijenosna kapsula koja bi mogla biti ured, glamping ili Airbnb smještaj inspirirana je skloništem od tsunamija

Profimedia

Novozelandska tvrtka Dreadnort Boats predstavila je POD (Point of Difference), pokretnu višenamjensku kapsulu koji funkcionira kao prijenosni ured.

Sadašnji prototip izrađen je od prozora od kaljenog sigurnosnog stakla debljine 6 mm i aluminijske oplate debljine 5 mm. Njegove dimenzije su 5,1 x 2,5 x 2,5 m, a težina 1,1 tonu.

Profimedia 

U prostorima za sjedenje u obliku slova V može stati do 12 odraslih osoba, a tu su i pretinci ispod sjedala i dva sklopiva stolića s jastucima koji služe kao kreveti. Cijela se konstrukcija može podići dizalicom ili helikopterom, a transportira se s jedne lokacije na drugu na prikolici za čamac, zahvaljujući ušicama za podizanje na krovu. Dvodijelna vrata u obliku galebovih krila sa preklopnim stepenicama omogućuju putnicima ulazak i bijeg.

Profimedia 

Prijenosna kapsula koja bi mogla biti ured, glamping ili Airbnb smještaj inspirirana je skloništem od tsunamija. Koncept seže u 2011., iz studije slučaja u kojoj su dizajneri dobili zadatak razviti sklonište od tsunamija koje bi moglo poslužiti i kao čamac ili prikolica.

Profimedia 

Šesterokutna struktura obložena pločama također se može koristiti kao prikolica za kampiranje, mobilni kiosk za hranu i piće, malena kuća ili čak splav. Tvrtka Dreadnort Boats također pozdravlja ideje dizajniranja po narudžbi i želji klijenta.

Cijene potpuno dovršenih jedinica varira ovisno o rasporedu i uređajima, a počinju od oko 56.000 eura.