Lošinjski krokant Crocantessa je najbolji suvenir Hrvatske za 2024.

Ukoliko se ovog ljeta zateknete na otoku Lošinju, ne propustite potražiti Lošinjski krokant CROCANTESSA, trenutno najatraktivniji suvenir na našoj obali.

promo

Lošinjski krokant tradicionalna je slastica lošinjskih kapetana, osobito popularna u zlatno doba lošinjskog pomorstva, u 18. i 19. stoljeću. Pripremao se u imućnim obiteljima od tad skupocjenog šećera i badema, isključivo za najsvečanije trenutke poput kršenja, vjenčanja i porinuća jedrenjaka. Na vrhuncu proslave krokant se razbija za sreću, tradicionalno sabljom, te se dijeli uzvanicima.

Crocantessa je lošinjski krokant u svečanom, ali i praktičnom ruhu. Izrađuje se ručno, prema obiteljskom receptu i pakira u luksuznu ambalažu koja ga štiti od loma. Zamišljen je kao poklon ili kao suvenir, a onaj koji ga dobije može ga razbiti za sreću i podijeliti s dragim ljudima.

promo 

Tradicija lošinjskog krokanta živi i danas pa gotovo da nema svečanosti na kojoj se ne razbija sabljom. Crocantessa je izrazito dobro prihvaćena od Lošinjana i posjetitelja otoka, te je u vrlo kratkom roku postala omiljen i gotovo obavezan suvenir s otoka Lošinja.

Najboljim novim suvenirom Hrvatske za 2024. proglašena je početkom travnja na turističkom sajmu Burza PUT u Biogradu na Moru, gdje je prestižnu titulu podijelila s tradicionalnim „Ninskim i Visočkim naušnicama“.

Drugo veliko priznanje dodijeljeno je krajem istog mjeseca u Dubaiju, na međunarodnom sajmu International Food Gift Challenge 2024, gdje je u kategoriji „Innovation on Tradition“ CROCANTESSA proglašena za najbolju interpretaciju tradicije kroz suvremeni koncept poklona.

promo 

Vlasnici slastičarnica Moby Dick Gelateria & Pasticceria i autori CROCANTESSE, Petar Goleš i Katya Žic-Antunović o svom uspjehu kažu: 'Veliko je zadovoljstvo biti prepoznat i dobiti ovakvo priznanje od turističke industrije, niti godinu dana otkad je Crocantessa na tržištu, osobito ako znamo da je ovo naš prvi iskorak iz poznatog nam svijeta sladoleda i kolača. Ponosni smo na Crocantessu i zahvalni turističkoj i cijeloj lošinjskoj zajednici koja je prihvatila i podržala Lošinjski krokant'.

promo 

Zbog specifičnog načina izrade i ograničenih količina koje se mogu proizvesti ručno, Crocantessu je moguće kupiti isključivo na otoku Lošinju, u slastičarnicama Moby Dick i odabranim trgovinama suvenira.

Više pročitajte na službenoj stranici