Pelegrini tim uvijek priprema nova iznenađenja kako bi zadovoljili znatiželjnog gosta koji svake godine od njih očekuje pomak prema naprijed — u smislu cjelokupnog iskustva, servisa i okusa.

Okus je definitivno kralj naše kuhinje, ali ugostiteljstvo je sazdano od tisuću detalja. Ključ je biti dobar domaćin, pružiti toplinu te iskren i izvoran prijem. Što se tiče menija, ove godine smo fokus stavili na drveće šibenskog kraja — bajam (badem), murva (dud), košćela koju negdje nazivaju i pelegrinka, smokva, bor. Njih na razne načine uključujemo u jela — kroz list, ulje, prah, kreme od ploda”, rekao nam je Rudi Štefan, chef i vlasnik Pelegrinija.

Chef Rudi Stefan.JPEG
Pelegrini Chef Rudi Štefan

Ono što je ove sezone novost u ponudi je vinska pratnja s arhivskim vinima. Osim klasične vinske pratnje, Pelegrini već godinama razvija vlastite hidrolate te nudi i nealkoholno sljubljivanje pića s menijem.

Pelegrini
Pelegrini 

Pelegrini
Pelegrini 

Pelegrini
Pelegrini 

Pelegrini
Pelegrini 

Pelegrini
Pelegrini 

Pelegrini
Pelegrini 

Pelegrini
Pelegrini 

Od prošle godine pružaju i novu uslugu — Pelegrini at Sea. To je jedinstveni turistički proizvod na Jadranu prilikom kojeg goste vode na individualni izlet brodom po šibenskom arhipelagu. Pritom služe 11 jela koja pričaju priču o šibenskom kraju i nude vlastitu interpretaciju jela koja se tradicionalno jedu uz more. Domaćini na brodu su Pelegrinijev maitre Branimir u ulozi sommeliera te vlasnik Rudi Štefan kao chef i skiper. Za svaki izlet, koji traje cca 5 sati, slaže se i posebna vinska karta s pomno biranim hrvatskim i svjetskim vinima prema preferencijama gostiju. Tako na brodu npr. imaju kozlića s uljem od bora uz kojeg nude pjenušac s aromom borovih iglica. I dok s Pelegrinijevog broda gledate borove na obali imate potpuno iskustvo — miris bora od ulja na tanjuru i aromu u pjenušcu te taj način zaokružuju svoju kulinarsku filozofiju.

Pelegrini na moru
Pelegrini 

Pelegrini na moru
Pelegrini 

Ove zime su pokrenuli i online shop putem kojeg je moguće kupiti ekskluzivnu liniju vina koju rade s prijateljima vinarima nazvanu Pelegrini i Prijatelji. Vina su sada u fantastičnoj formi i veseli ih da pronalaze put do toplih domova njihovih gostiju. Inače, vina su dostupna za uživanje isključivo u konobi Pelegrini.

Pelegrini
Pelegrini 

Pelegrini je otvoren od ponedjeljka do subote te nudi isključivo večeru od 18.30 do 21.30h. Izlet brodom također možete rezervirati putem njihovog weba.