Imamo i više nego dobar razlog za posjet Šibeniku: Jesen u Pelegriniju je u znaku najcjenjenijih gastronomskih namirnica

Chef Rudi Štefan znatiželjnom gostu daje priliku da upozna ultimativne okusne gušte koji se kriju iza pojma 'Put esencije'.

Pelegrini

Jesen je savršeno godišnje doba za nove doživljaje, putovanja prožeta vrijednim gastronomskim iskustvom, a visoko na našem popisu ove su jeseni domaće destinacije, udaljene svega nekoliko sati vožnje od Zagreba. Ovdje nije važna samo destinacija ili hrana, već autentičnost, prilika za uživanje u ljepotama kraja ali i umješnosti domaćina. Zato su se na našoj jesenskoj listi našli Šibenik i Konoba Pelegrini, na čelu s chefom i vlasnikom Rudijem Štefanom, koja s prvim danima jeseni ulazi u svoj posljednji radni mjesec sezone 2024. Ovaj nagrađivani šibenski restoran ovjenčan Michelinovom zvjezdicom, koji se godinama nalazi u samom vrhu hrvatske gastronomske scene, ni na kraju sezone ne miruje, te s razlogom privlači putnike hedoniste.

Pelegrini 

Okus je kralj naše kuhinje, a naša kulinarska filozofija se oduvijek bazira na iskrenim i autohtonim okusima. Ove godine smo u fokus menija stavili tipično mediteransko drveće čije smo razne forme koristili zapravo kao začine i pojačivače okusa. Tako se na primjer pokazalo da se škrljun jako dobro sljuljubljuje sa smokvom. Za listopad smo pak pripremili potpuno novi menu i našim smo temeljima odlučili pridružiti najcjenjenije namirnice u svijetu gastronomije”, otkriva nam Rudi Štefan, chef i vlasnik Pelegrinija.

Pelegrini  Chef Rudolf Štefan

Pelegrini 

Pelegrini 

Jesenski jelovnik su ponovno kreirali u skladu s prirodom. Mnogo dalmatinskih namirnica upravo s jeseni ulazi u najbolju sezonu, a u Pelegriniju su im dodali svjetski priznate delikatese. Delicije poput prestižnog bijelog tartufa, škampa, jastoga, jadranskih lignji, trilja od kamena, jakobovih kapica, butarge, kavijara, teletine, patke, koštane srži, guščje jetre, najfinijeg lokalnog pršuta, cvjetače, buče, cikle, divljih gljiva, maruna, vanilije s Madagaskara — začinili su prepoznatljivim Peleginijevim potpisom s dalmatinskom kaduljom, šipkom, mendulom, lješnjakom, limunom te na taj način kreirali Put esencije, koji će znatiželjnom gostu dati priliku da upozna ultimativne okusne gušte sljubljene na jedinstven Pelegrini način.

Pelegrini 

Pelegrini 

Pelegrini 

Pelegrini 

Pelegrini 

Pelegrini 
Pelegrini 

Pelegrini 

Osim klasične vinske pratnje, u ponudi je i vinska pratnja s arhivskim vinima. Pelegrini već godinama razvija vlastite linije vina s prijateljima vinarima, hidrolate te nudi i nealkoholno sljubljivanje pića s menijem. 

Kako je listopad zadnji radni mjesec Konobe Pelegrini za ovu godinu, požurite, jer ovu se priču može doživjeti do 26. listopada.