Prije nego što je zadivio svijet svojim bestselerom Kitchen Confidential i hit TV emisijama Parts Unknown i No Reservations, Anthony Bourdain proveo je godine kuhajući u nekim od najboljih francuskih taverni u New Yorku. Sa svojom jednostavnom, prizemljenom atmosferom, Les Halles Cookbook: Strategies, Recipes, and Techniques of Classic Bistro Cooking se savršeno uklopio u Bourdainov stil: restoran u kojem se možete dotjerati, pričati glasno, popiti malo previše vina i dobro se zabaviti s prijateljima.

Sada, 20 godina nakon prvog izlaska ove kultne knjige, Bourdainova kuharica Les Halles se potvrđuje kao odvažan klasik, pun njegovog humora i šarma. Ovo je djelo u kojem vas Bourdain uči svemu što trebate znati o poslu u klasičnom francuskom bistrou. Dok vas jednostavnim koracima vode kroz recepte kao što su pečena teleća kratka rebarca i pomfrit od bifteka, escargots aux noix i foie gras au pruneaux, osjećat ćete se kao da se nalazite u kuhinji uz ovog jedinstvenog chefa, koji će ispaliti nekoliko uvreda ali vas i potapšati po leđima jer ste konačno dobili pravi tatarski biftek.

Anthony Bourdain kuharica Les Halles Cookbook
Bloomsbury USA 

Jednako praktična koliko i zabavna, zgodno prepakirana kuharica Les Halles Anthonyja Bourdaina dolazi uz novi predgovor Gabrielle Hamilton, chefice, vlasnice restorana Prune i autorice odličnog sadržaja, i sve zajedno čini poslasticu koju ne smiju propustiti ljubitelji kuharica, ambiciozni kuhari i obožavatelji Anthonyja Bourdaina.

Dvadeset godina nakon prve objave, novo izdanje je jedna od najboljih oda kultnom chefu, te poziv svima koji još nisu, da kroz 300 stranica odličnog sadržaja, upoznaju i ovu fazu života Anthonyja Bourdaina. Knjiga će biti dostupna od sredine listopada.